Design for bok om klimaendringer

Jeg har hatt æren av å lage designet og tegne illustrasjoner for den nye boka til Anja Røyne.

Anja er en fantastisk vitenskapsformidler, og i tillegg formidler hun tidenes viktigste tema. Hun har nemlig skrevet boka Klimaendringer – enkelt forklart (Universitetsforlaget, 2023). Jeg kjenner selv at jeg blir stadig mer opptatt av – og engstelig for – klimaendringer. Da syns jeg det er veldig fint å kunne bidra på min egen, lille måte. Anja kjenner jeg litt fra tidligere og det var veldig stas at hun ønsket at jeg skulle designe og illustrere boka hennes. Og jeg er veldig fornøyd med hvordan resultatet er blitt.

Boka

Boka er beskrevet på følgende måte:

Klimaendringene er vår tids største utfordring. Den som vil forstå årsakene og vurdere mulige tiltak, må ha kunnskap om de fysiske prosessene som styrer klimasystemet.

Klimaendringer – enkelt forklart bygger opp en naturvitenskapelig forståelse av klimaet steg for steg. Først i boken lærer du om viktige fysiske begreper som energi, varme og stråling, og sammenhengene mellom disse. Med de fysiske størrelsene på plass er du rustet til å forstå hvordan jordas temperatur bestemmes av den såkalte strålingsbalansen, hva drivhuseffekten er, og hvilke andre faktorer som må inkluderes i en god klimamodell.

Forfatteren tar for seg både naturlige og menneskeskapte klimaendringer, ulike scenarier og konsekvenser av endringene som skjer nå, samt mulige løsninger og tiltak.

Du får en rekke eksempler underveis, og du får selv prøvd deg på å løse oppgaver og reflektere over ulike problemstillinger.

Du trenger ingen naturvitenskapelige forkunnskaper for å lese boka, da alle begreper og utregninger blir enkelt forklart.

Slik ser boka ut! (På Behance-profilen min kan du se bilder fra innsiden av boka.)

Illustrasjoner

Fargene jeg har brukt i illustrasjonene er hentet fra varmestripene til Ed Hawkins. Jeg har lagt til noen ekstra farger av gult og grønt der det var nødvendig.

Her er noen av illustrasjonene jeg lagde for boka:


Skal du lese boka?

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.