AstroMaria bygger: Astronaut-kunstprosjekt

Jeg syns alltid det er flott med rombasert kunst. Kombinert med LEGO, er det definitivt en vinner!

LEGO er ikke bare leker eller fine bygg å ha på utstilling. Nå er det også kunst. Med ett av deres nye byggesett, Art Project (Kunstprosjekt, #21226) kan man velge å bygge mange forskjellige småmotiver eller et stort motiv av en astronaut. Det måtte selvfølgelig bli sistnevnte for min del. Her viser jeg litt av byggeprosessen og resultatet!

Settet

Her er esken og eksempler på motiver det går an å bygge:

Byggingen

Settet består av ni plater som bygges separat og som til slutt settes sammen for å danne det endelige motivet. Alle brikkene er ensfargede, små perter. Det kan kanskje virke som ensformig og langtekkelig arbeid, men det er faktisk overraskende koselig å holde på med og det er så tilfredsstillende å se flere og flere glatte brikker komme på plass og fylle platene. Men det kan være fint å ha musikk eller tv i bakgrunn, for det krever ikke så mye konsentrasjon å holde på med, så det passer godt å bygge settet sammen med litt underholdning.

Her i huset bruker vi gamle babygrøt-glass til å putte små brikker i. Det er veldig praktisk, for da kan vi trygt passe på alle de små brikkene mens vi bygge sammen med sønnen vår eller mens han leker rundt med sine ting, uten at alt plutselig kastes utover (men vi må passe på å skru på lokkene, hehe!).

Med større barn kan man gå for løsningen som LEGO selv har foreslått på sine sider, nemlig å putte alle brikkene i forskjellige skåler og nummerere dem:

Resultatet

Jeg syns bildet ble ordentlig stilig og koselig, og det kommer til å bli helt nydelig på veggen! Jeg blir i godt humør bare av å se den smilende astronauten blant stjernene.

Det er flott at de har lagt inn så mange fargenyanser for å få en slags 3D-effekt.

Det ble overraskende mange brikker til overs, så da går det jo an å finne på noen egne motiver, hvis man har noen plater liggende:

Nå gjenstår det bare å finne ut hvor jeg skal henge det. Det skal henge et eller annet sted på hjemmekontoret mitt, som kanskje endelig (!) blir ferdig innredet snart slik at jeg kan vise dere hele rommet! Det blir skikkelig nerdete og fint. 🙂


Har du bygd dette settet? Hva syns du i så fall om det?

Sjekk taggen AstroMaria bygger for å se hva annet jeg har bygd! Neste byggeprosjekt blir nok det enorme romferge-settet, som har stått på hyllen min alt for lenge.

Relaterte innlegg

Kommentarer

  1. Marianne sier:

    Veldig fin pynt til kontoret!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.