Nytt Astronomi-blad ute nå!

Om Melkeveien, teleskoptips og mer!

Nå har den nyeste utgaven av det populærvitenskapelige bladet Astronomi kommet ut! I denne utgaven har vi spesielt fokus på vår egen galakse, Melkeveien. Hvorfor har Melkeveien spiralarmer? Hvor i galaksen er vi? Hva gjør du for å ta fine bilder av Melkeveien? Hva er verdt å se på? Hva har gjødselbiller med Melkeveien å gjøre? Alt dette og mer til får du svar på i denne utgaven. I tillegg presenterer vi de beste bildene fra fotokonkurransen.

Artikler

Her er en oversikt over artiklene i denne utgaven – den ene artikkelen vil bli tilgjengelig å lese på nettsidene til Norsk Astronomisk Selskap etter hvert.

  • Her er vi: Slik har vi kartlagt himmelen for å finne vår plass i Melkeveien.
  • En stjerne på navigering: Gjødselbiller bruker Melkeveien til å orientere seg.
  • Melkeveiens sentrum: Hva er det som skjuler seg der?
  • På kollisjonskurs: Melkeveiens framtid blir dramatisk.
  • Hvordan blir spiralgalakser til: Mysteriet bak de flotte spiralarmene.
  • Fotografering av Melkeveien for nybegynnere: Tips og triks til fotografering og bilderedigering.
  • De beste objektene i Melkeveien: De aller fineste og mest interessante objektene du kan finne i Melkevei-båndet.
  • Teleskoper del 2 – Refraktoren: Hvilke refraktortyper som finnes og hvilke observasjoner de passer til.

I tillegg kommer en del fast småstoff, blant annet nyheter fra astronomisk forskning, hva du kan observere på himmelen i høst og bokanmeldelse.


Det er ikke for sent å abonnere på bladet og få denne utgaven i posten! Vi ettersender så lenge lageret rekker eller fram til neste utgave sendes til trykk, avhengig av hva som skjer først. Bladet kan også kjøpes hos utvalgte Narvesen-kiosker eller det kan leses hos enkelte biblioteker, som Deichman Bjørvika, Nasjonalbiblioteket og landets universitetsbiblioteker.

Tilbud! Alle som melder seg inn før nyttår, får denne utgaven av bladet ettersendt gratis inkludert i sitt abonnement for neste år!

Neste nummer kommer i midten av februar.

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.