Nytt Astronomi-blad ute nå! (3/2021)

Om universets historie, utforsking av Venus, teleskoptips og mer!

Nå har den nyeste utgaven av det populærvitenskapelige bladet Astronomi kommet ut! I forrige utgave var det fullt fokus på Sola, mens i denne utgaven vender vi tilbake til den vanlige formen med artikler om både det ene og det andre temaet. Det blir en del kosmologi og stjerner. Og ikke minst: Vi starter en artikkelserie om forskjellige teleskoptyper og hva du bør tenke på når du skal kjøpe deg ditt eget teleskop!

Artikler

Her er en oversikt over artiklene i denne utgaven – den ene artikkelen vil bli tilgjengelig å lese på nettsidene til Norsk Astronomisk Selskap etter hvert.

  • På sporet av de første stjernene. En spesiell type supernova kan gi ny kunnskap om det tidlige universet.
  • Født sånn eller blitt sånn? Hvorfor er Venus så forskjellig fra Jorda?
  • Astronomi til folket! Mye astronomi i Store norske leksikon.
  • Skjedde inflasjonsfasen? Svaret kan ligge i gravitasjonsbølger fra big bang.
  • Finnes det stjerner av antimaterie? 14 kandidater kan gi svar på hvor mange antimateriestjerner som kan eksistere i universet.
  • Astronomi fra Månen. På Månen slipper man mange av problemene med å observere fra Jorda.
  • Hvilket teleskop skal du kjøpe? Første del i en artikkelserie om teleskop.

I tillegg kommer en del fast småstoff, blant annet nyheter fra astronomisk forskning, hva du kan observere på himmelen i høst og bokanmeldelse.


Det er ikke for sent å abonnere på bladet og få denne utgaven i posten! Vi ettersender så lenge lageret rekker eller fram til neste utgave sendes til trykk, avhengig av hva som skjer først. Bladet kan også kjøpes hos utvalgte Narvesen-kiosker eller det kan leses hos enkelte biblioteker, som Deichman Bjørvika, Nasjonalbiblioteket og landets universitetsbiblioteker.

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.