En liten oppdatering

Det har vært stille på bloggen en stund nå …

Det har ikke vært noe særlig tid til overs til å blogge i det siste, for det har foregått så mye annet. Det ser ut til at høsten blir ganske hektisk også, så her er en liten oppsummering av hva som skjer på min front for tiden, for de som skulle lure hva en frilans-grafisk designer-og-astrofysiker driver med:

Grafisk designer for Naturhistorisk museum

I september begynner jeg som midlertidig grafisk designer i 70 %-stilling hos Naturhistorisk museum. Det skal jeg gjøre fram til nyttår. De har nemlig så mye å gjøre at de trenger ekstra designhjelp. Det blir veldig spennende! Jeg syns det er veldig gøy å kombinere design og vitenskap. Og det blir interessant å jobbe innenfor et nytt fagfelt, slik som zoologi. Jeg har fra tidligere vært litt involvert i museet som designer for Klimahuset, som står ved siden av Naturhistorisk museum i Botanisk hage.

Dette blir første gang på flere år at jeg har en kontorplass og kolleger. Jeg har hatt hjemmekontor og stort sett jobbet for meg selv siden før koronapandemien. Jeg er veldig glad i å jobbe for meg selv, men tror det blir fint å ha et annet sted å dra noen dager i uka og treffe andre mennesker ansikt til ansikt.

Astronomi-bladet

Jeg har snart jobbet som redaktør i Astronomi-bladet i et år nå, og bladet blir bedre og bedre hele tiden (syns jeg, i alle fall)! Det blir ofte til at jeg skriver tekster om universet for bladet i stedet for at jeg skriver her på bloggen, og sånn blir det nok framover også, og derfor vil det bli mindre aktivitet på bloggen.

Nyeste utgave av bladet har nettopp gått i trykken og kommer i postkasser og på Narvesen innen midten av september. Her er en oversikt over innholdet i bladet og her kan du bli abonnent! Jeg har skrevet artikkelen om de nye romsondene som skal til Venus.

Mer astronomi på norsk

Denne høsten har jeg planlagt flere møter for å komme videre med terminologiprosjektet jeg koordinerer for Språkrådet. Vi er en arbeidsgruppe på fire fagpersoner som utarbeider en digital astronomisk ordliste over astronomiske fagbegreper som inneholder norsk-engelsk oversettelser og definisjoner. Jeg har ansvar for å finne fagbegreper som skal være med i ordlisten og skriver forslag til definisjoner, som deretter gås gjennom av gruppen.

Verv i Den internasjonale astronomiske union

Jeg har sagt ja til å representere Norge i det internasjonale astronomiske formidlermiljøet ved å bli National Outreach Coordinator (NOC) for Den internasjonale astronomiske union (IAU). Jeg skal være vise-NOC, mens Martina D’Angelo ved Institutt for teoretisk astrofysikk ved Universitetet i Oslo er hoved-NOC. Rollene våre er å være kontaktpunkter for astronomiformidling i Norge og planlegge formidlingsaktiviteter og -prosjekter i Norge. Det blir spennende å se hva vi kan få til.

Det **hemmelige** prosjektet

Jeg har jobbet veldig mye med et hemmelig prosjekt det siste halvåret som har involvert tid i studio og litt filming. Nå er planen at prosjektet skal offentliggjøres i slutten av oktober – det blir så spennende! Jeg skulle ønske det ikke var så lenge til!


I tillegg skal jeg holde et foredrag om universet for barn hos Deichman Bjørvika (mer info om det etter hvert), som jeg legger veldig mye arbeid i, og jeg skal for første gang holde nybegynnerkurs i Illustrator for Ph.d.-studenter på Blindern! Og så dukker det sikkert opp noen flere oppdrag i løpet av høsten.

Det blir alt i alt en fullpakket og interessant høst! Og som alltid, for en frilanser, er det spennende å se hvilke nye oppdrag og muligheter alt dette kan føre til.

Toppbilde: Arbeidsplassen min på hjemmekontoret

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.