Giveaway: Astrobarnebøker fra Svovel!

ANNONSE // I samarbeid med Oslos fineste barnebokhandler, Svovel, gir jeg bort tre astronomi-barnebøker!

Det er vel aldri for tidlig å lære om universet? Og interessen virker å være stor tidlig, hvis barnet bare får vite om universet. Selv har jeg en 2-åring som syns universet er kjempespennende! Han har lært seg navnet på planetene (og dvergplanetene!), og kjenner dem igjen på bilder, og syns raketter og oppskytninger er stas. Fine barnebøker om verdensrommet er en viktig del av denne læringsprosessen. Nå kan du være med i trekningen om tre astronomirelaterte, og vakkert illustrerte, barnebøker!

Vinnerne er kåret og kontaktet!

Barnebokhandleren Svovel

De som står for bøkene er Svovel fabrikk & butikk. Dette er en uavhengig bokhandel som tilbyr kvalitetsbøker for barn. Det er lett å finne barnebøker, men det er vanskelig å finne de gode barnebøkene!

I butikken sin har de ansatte håndplukket et utvalg av det som de mener er gode bøker. Deres kriterier er at det skal være kvalitet i alle ledd, gode illustrasjoner og historier som både er fantasifulle, morsomme og gjerne lærerike i tillegg. Det skal være bøker som også voksne synes det er gøy å lese, igjen og igjen. Svovel har hovedvekt på illustrerte bøker, men de har etter hvert også et godt utvalg for større barn, fra 10–15 år.

Bøkene

De ansatte hos Svovel har plukket ut disse tre bøkene til denne astronomiske giveaway-en:

Her er vi av Oliver Jeffers

Svovel skriver selv om boka: «Her er vi er en velkommen til verden-bok, og en ‘guide’ som forteller hvordan vi bør leve her. En bok som gir deg svar på mange spørsmål, om en verden som kan virke litt forvirrende til å begynne med. Verdensrommet, kloden, havet, land og fjell, mennesker og dyr. Vi synes boka er en flott fortelling og oppfordring til hvordan man skal ta vare på hverandre, alle levende skapninger og den jordkloden vi bor på. Jeffers skrev den til sin sønn i de to første månedene av hans liv.

Oliver Jeffers er en av våre favoritter, han har en unik formidlingsevne gjennom både illustrasjonene og tekstene. Han treffer både voksne og barn, og det er noe vi setter pris her hos oss. En annen grunn til at vi liker denne boken så godt, er fordi Oliver Jeffers klarer å få hver eneste karakter i boken, enten det er en blekksprut, eller selve jordkloden, til å se veldig snille ut.»

Jeg har skrevet om boka på bloggen tidligere i dette innlegget.

En reise til verdensrommet av Katy Flint, Cornelia Li (illustratør)

Bokas forlag skriver: «Oppdag verdensrommet! Bli med en modig astronaut på tur gjennom solsystemet. Reis forbi sola, besøk planeter, og pass deg for susende asteroider. Ikke stopp før du skimter det gigantiske Kuiperbeltet helt i utkanten av vårt solsystem. Når du er tilbake på jorda, kan du henge opp plakaten, som lyser i mørket. Skru av lyset, så får du verdensrommet på soverommet!»

Her kan du bla gjennom deler av boka.

Sønnen min fikk boka til jul og illustrasjonene er helt nydelige. Jeg skulle ønske forfatteren hadde lagd en liten historie rundt den lille astronauten og hunden hennes – nå er de bare tilfeldigvis med i illustrasjonene. Ellers er tekstene i boka stort sett fine.

En reise ut i verdensrommet av Steve Parker, John Haslam (illustratør)

Svovel skriver: «Har du noen gang lurt på hva som finnes i verdensrommet? Nå kan du reise fra huset ditt og ut i verdensrommet, gjennom solsystemet og kanskje enda lenger, og oppdage hva som finnes i universet vårt! Denne boken er topp for de barna som har lært å lese selv, og som er nysgjerrige på verdensrommet. Dessuten inneholder boken en utbrett-plakat av solsystemet! Illustrasjonene er enkle og fargerike, og med fine komposisjoner blir det ekstra spennende å lese. Passer fint for barn som går på skolen og liker å lese selv, men også som høytlesning for de som er yngre, men nysgjerrige.»

Du kan se et par bilder fra innsiden av boka her. Jeg har ikke fått lest den selv ennå.

Vær med i trekningen!

For å være med i trekningen trenger du bare å legge igjen en kommentar nedenfor eller på bloggens Facebook-side hvor du skriver hvilken bok du ønsker deg! Fristen for å delta er 31. januar.

Relaterte innlegg

Kommentarer

 1. Hans Christian Larssen sier:

  For noen fine bøker! ?

 2. Ingrid Konradsdatter Hajem sier:

  Ønsker boka: Her er vi??

 3. Henrik sier:

  En reise ut i verdensrommet ?

 4. Elisabeth sier:

  «En reise ut i verdensrommet» ?✨?

  1. Hei, Elisabeth! Det er du som er vinneren av boka «En reise ut i verdensrommet» 😀 Send meg adressen din til hallo [at] astromaria [dot] no, og så kommer det bok til deg etter hvert!

 5. Kristin C. sier:

  Å, kunne godt tenkt meg boka av Flint & Li! Og Svovel er den beste barnebokbutikken❤??

 6. Silje Amundsen sier:

  Ønsker boka «En reise i verdensrommet»! ??

 7. Veronika sier:

  Ja takk, veldig gjerne ❤️

 8. Marte sier:

  Her er vi?

 9. Eirik Bratli sier:

  Ønsker boka: En reise til verdensrommet

 10. Beathe sier:

  En reise til verdensrommet ?

 11. Linn sier:

  Ønsker meg: “Her er vi” ???

 12. Thor Ivar sier:

  Ønsker boka «En reise til verdensrommet». Jeg jobber som lærer på 2. trinn og vi begynner med verdensrommet denne uken. Boken vil være et fantastisk tilskudd for å lære enda mer ☺️

  1. Hei, Thor Ivar! Det er du som er vinneren av boka «En reise til verdensrommet» 😀 Send meg adressen din til hallo [at] astromaria [dot] no, og så kommer det bok til deg etter hvert! Håper du og elevene får en spennende reise gjennom verdensrommet!

 13. Linn sier:

  Vi ønsker oss boka «vi er her» ??

  1. Linn sier:

   Eller «her er vi» var det vel?

 14. Anita B sier:

  Ønsker boken «Her er vi» ?

 15. Vegard sier:

  En reise til verdensrommet

 16. Joar sier:

  Yes pliiis ?? En reise til verdensrommet

 17. Barnehagepedagogen sier:

  Jeg ønsker meg «Her er vi» til avdelinga mi?✨☄️???

  1. Hei du! Det er du som er vinneren av boka «Her er vi» 😀 Send meg adressen din til hallo [at] astromaria [dot] no, og så kommer det bok til deg etter hvert! Håper du og barna koser dere masse med boka!

 18. Kristin sier:

  Så fine bøker 🙂 Ønsker « En reise ut i verdensrommet av Steve Parker, John Haslam (illustratør)» til min 4-åring 🙂

 19. Lisa sier:

  En reise ut i verdensrommet ? den ønsker vi oss her hjemme ??

 20. Kari Nordvik Hauge sier:

  En reise ut i verdensrommet ?

 21. Karina sier:

  Håper å vinne «Her er vi» til mine to små.

 22. Isak Slettebø sier:

  Jeg ønsker meg «Her er vi».

 23. Kamilla sier:

  Hvilken som helst av dem ?

 24. Marit Cecilie Cudmore sier:

  Jeg ønsker meg «Her er vi».
  Den høres veldig fin ut!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.