Årsoppsummering 2020

Et uvanlig, men fint og rolig år.

Det føles ille å si at dette har vært et fint år når vi har stått – og fortsetter å stå – midt i en koronakrise. Jeg har vært heldig og ikke merket særlig til konsekvenser av dette. Jeg har for det meste fortsatt å få oppdrag og holdt på med mye forskjellig, og dagene har flydd av sted. Det har vært et lite innholdsrikt år (mens i fjor var i meste laget), men det har egentlig vært helt greit.

Noen høydepunkter

 • Sønnen min ble ett år og begynte i barnehagen.
 • Det var langt portrettintervju med meg om livet mitt og mitt forhold til universet i Vårt Land (blogginnlegg).
 • Jeg lagde ny logo for meg selv (presentasjon).
 • Jeg holdt foredrag på Cinemateket (blogginnlegg).
 • Jeg begynte å jobbe som redaktør i bladet Astronomi (blogginnlegg).
 • Oppussingen av huset nærmer seg slutten (tør jeg håpe at vi er ferdig i løpet av 2021?).

Instagram: Mest likt i 2020

Her er de ni mest like bildene på Instagram-kontoen min (brukernavn: astromariah) i løpet av 2020:

Fra øvre venstre hjørne: 1) Jeg startet som redaktør i bladet Astronomi, 2) jeg lagde stjernehimmel på rommet til Vebjørn, 3) meg avbildet til intervjuet i Vårt Land, 4) ny logo for meg selv, 5) bryllupsjubileum gir alltid en god unnskyldning for å dele et av våre mange fine bryllupsbilder, 6) meg med rakett-genser i forbindelse med et foredrag om verdensrommet for barn, 7) på sightseeing hos det nye Deichman-biblioteket i Bjørvika, 8) månelampe i taket på kontoret som til og med viser forskjellige månefaser, og 9) meg på besøk hos podcasten Jøss?!

Bloggen: Mest lest i 2020

Dette var de fem mest leste blogginnleggene i året som var:

 1. 10 fakta om Jorden
 2. 10 fakta om Mars
 3. 10 fakta om Merkur
 4. Hvor langt er det til Mars?
 5. 10 fakta om Venus

Disse «10 fakta om»-innleggene har virkelig tatt av, så det er på tide at jeg skriver et nytt! Det er litt pussig at Jorden er på førsteplassen, syns jeg, ettersom dette er en astronomi-blogg, men det er veldig fint at folk er interessert i planeten vår.

* * *

Hva var det beste du opplevde i 2020? Jeg håper det har skjedd fine ting for deg, selv om det har vært et merkeligere år enn de fleste. Og jeg ønsker deg et riktig godt nytt år!

Følg meg i sosiale medier for å få med deg alt jeg holder på med i året som kommer: Facebook / Instagram / Twitter / Snapchat.

Hovedbilde: Pixabay

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.