Jeg er ny redaktør i bladet «Astronomi»!

Bladet Astronomi går for tiden gjennom en utskiftning. Redaktøren som har drevet bladet i rundt 20 år har gitt stafettpinnen videre – til meg og to andre.

Grunnen til at det har vært stille på bloggen i det siste er at jeg har brukt mye av tiden min på å skrive om astronomi andre steder, nemlig i det populærvitenskapelige bladet Astronomi. Det har gjort at jeg har mindre tid og overskudd til å finne på ting å skrive om på bloggen. Den første utgaven av bladet med ny redaksjon har nettopp kommet i posten og det er kjempeartig å se resultatet. Men det er mer spennende ting i vente! Den nye redaksjonen jobber nemlig med å forbedre bladet, både innholdet og designet. Så fra første utgave neste år kommer bladet til å se helt nytt ut!

Hva er Astronomi?

Bladet Astronomi har blitt gitt ut av Norsk astronomisk selskap (NAS) siden 1990. Det sendes ut til alle NAS sine medlemmer, men kan også kjøpes i løsssalg hos enkelte Narvesen-kiosker og leses hos enkelte biblioteker.

Bladet kommer ut fire ganger i året og dekker det siste som har skjedd innen astronomien og hva man kan se på himmelen, i tillegg til å gi observasjonstips. I blant er det også anmeldelser av relevante bøker og filmer.

Hvis du har lyst til å få bladet i postkassen, kan du melde deg inn her!

Mine arbeidsoppgaver i bladet

Sammen skal jeg, Henning Holen og Are Vidar Boye Hansen drive Astronomi-bladet framover. Jeg er ansvarlig for astrofysikk-stoffet i bladet. Det innebærer å finne folk som kan skrive for bladet, foreslå temaer de kan skrive om og redigere tekstene som kommer inn.

Så nå holder jeg på å sende ut e-poster til potensielle skribenter. Spesielt ønsker jeg å få fram mer av hva som skjer innen astronomi i Norge. I blant vil jeg også skrive tekster selv. Til utgaven av bladet som kom nå har jeg skrevet om muligheten for liv på Venus og adaptiv optikk.

Jeg er også ansvarlig for bladets design. Bladet har sett likt ut i veldig mange år nå, så nå jobber jeg med å oppdatere designet. Jeg skal vise det fram på bloggen når den første ‘nye’ utgaven kommer ut i februar. Jeg tror det kommer til å bli veldig fint!

Drømmejobb

Medredaktør-jobben er en deltidsjobb, så jeg kommer fortsatt til å fylle dagene med mange forskjellig oppdrag – slik jeg alltid har gjort! Men for å være ærlig er denne jobben det morsomste jeg har drevet med noen gang. Jeg koser meg omtrent i hjel og kunne fint ha brukt omtrent all min tid på det dersom jeg ikke hadde andre ting jeg måtte gjøre.

Grunnen til at jeg liker jobben så godt er at den kombinerer mine to lidenskaper: design og astrofysikk. I tillegg får jeg være med på å bestemme mye og forme bladet slik som jeg syns det bør være, og det er utrolig gøy og utfordrende.

Jeg er veldig spent på hvordan leserne vil ta i mot den nye utgaven av bladet når det kommer i begynnelsen av neste år, og jeg håper at bladet kan – med nytt design og oppdatert innhold – få noen nye lesere framover.

Relaterte innlegg

Kommentarer

  1. David Elboth sier:

    Lykke til med redaktørjobben i Astronomi. I siste nummeret burde navnet stå på bidragsytere, det mangler. Hilsen David

    1. Tusen takk! Er det navnet mitt du tenker på? Det står i så fall i kolofonen på side 2 i bladet under «Redaksjonen».

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.