Verdensrommet for barn: Paxi!

Har du barn som er interessert i verdensrommet?

Den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA) har laget sin egen karakter som forteller barn om verdensrommet, kalt Paxi. Paxi er et romvesen som har reist gjennom verdensrommet og er kommet på besøk til jorda. Nå ønsker han å fortelle om alt det fantastiske som han har sett der ute – samt sin hjemplanet.

Det finnes korte, informative videoer hvor Paxi forteller om ulike ting i verdensrommet. Disse er oversatt til norsk og ligger på YouTube – her er hele spillelisten. Sjekk for eksempel ut denne videoen om solsystemet:

En ting som er litt dumt med videoene er at jeg syns de går veldig fort gjennom innholdet. Det er så vidt jeg klarer å henge med selv innimellom … I tillegg er det noen litt rare oversettelser innimellom, for eksempel når engelske mission oversettes til «misjon».

I tillegg har ESA en omfattende nettside for barn, ESA Kids. Den finnes ikke på norsk, men på engelsk og flere andre språk.

Flere ressurser for barn, ungdom og voksne finner du nederst på denne siden.

Hovedbilde: ESA

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.