Intervju om livet og universet i Vårt land

Kan man finne retningen i livet ved å se mot himmelen?

På fredag var det et portrettintervju med meg i avisen Vårt land. Avisen har en fast spalte med tittelen «Eksistens» som handler om folk som går gjennom et vendepunkt i livet. Journalisten hadde lyst til å snakke med meg om veien fra grafisk design til astrofysikken – fra det nære og håndfaste, og helt ut til himmelen.

Jeg har blitt intervjuet i forskjellige sammenhenger før, men dette er første gang det er ganske stort fokus på meg som person, ikke bare astrofysikken. Veien til astrofysikken har vært preget av følelse av meningsløshet og jeg syns det føles rart å snakke om det nå, ettersom jeg ikke føler det helt sånn lenger. Det er vanskelig å huske hvor tungt det egentlig var for meg da jeg stod oppi det.

Intervjuet dekket hele fire sider i avisen, men kunne også leses på nettsiden (for abonnenter). Ettersom det er en avis som kanskje ikke så mange av leserne mine abonnerer på, tenkte jeg det var fint å vise fram hvordan saken så ut:

Som tittelen ymter om, ble det litt snakk om klima og Jordens fremtid. Men det var jo ikke egentlig dette som var hovedtema for intervjuet, så det var litt rart å fremheve det så veldig. Artikkelen handler mest om veien min fra grafisk design til astrofysikk, følelsen av meningsløshet, litt vitenskap og religion, klima, koronavirus og litt til. Det ble kanskje litt mange og sprikende temaer egentlig, men alt i alt ble det et ganske ålreit intervju.

nettet så saken litt annerledes ut:

Jeg syns det var artig at de valgte å spille på ordet «himmelen» ettersom Vårt land er en kristen avis og det kommer tydelig fram i intervjuet at jeg ikke er religiøs. Snakk om klikkagn 😛

Hovedbilde: Erlend Berge (Vårt land), redigert litt av meg

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.