Hubble-romteleskopet: 30 skjulte bildeskatter fra 30 år i rommet

Denne måneden fyller romteleskopet Hubble 30 år. Det må feires!

Gjennom 30 år har Hubble-romteleskopet bidratt med ny kunnskap om galakser og universet. (Jeg skrev litt om romteleskopet og hvorfor vi trenger teleskoper i rommet da Hubble fylte 25 år.) Og i løpet av de 30 årene har teleskopet tatt bilder av verdensrommet som overgår det vakreste man kan tenke seg. I anledning 30-årsjubileet har den europeiske romorganisasjonen ESA funnet fram 30 skjulte skatter blant Hubble-romteleskopets mange fantastiske bilder. La oss ta en titt og drømme oss bort!

De 30 bildene

Her er det 30 utvalgte bildene! For å lese om motivene må man bla seg fram til de på ESA/Hubble sin Instagram-konto eller Facebook-side.

Hvilket bilde er din favoritt? Det er kjempevanskelig å velge, men jeg liker godt nummer 6 på grunn av den storslåtte formasjonen, nummer 15 på grunn av fargene og 24 på grunn av de dramatiske gravitasjonslinse-effektene.

Folk har kunnet stemme fram sine 12 favoritter blant disse bildene og de 12 bildene er blitt satt sammen til en jubileumskalender. Du kan se den her!

Les mer:

Hovedbilde: ESA/Hubble

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.