Planer for våren

Permisjonstiden går mot slutten og arbeidslivet begynner igjen.

Vi har vært så heldige at lille Vebjørn fikk plass i barnehagen nå i februar, så da er det tid for meg å så smått vende tilbake til det normale arbeidslivet igjen. Jeg har jobbet mye ved siden av permisjonen i løpet av året som gikk, men nå blir det lettere å fokusere ordentlig på arbeidet igjen.

Foredrag & film

Jeg har flere foredrag planlagt utover våren som du kan komme og høre på, hvis du ønsker det!

I mars skal jeg holde foredraget «En reise gjennom universet» for barn i Nordre Follo. Først hos Kolben bibliotek 7. mars kl. 12 og deretter hos Ski bibliotek 14. mars kl. 13.

I april gjester jeg Cinemateket! De har en konsept som heter The Science of Fiction i samarbeid med Universitetet i Oslo, hvor den vitenskapelige verdien i en utvalgt film diskuteres i et foredrag før filmen vises. Jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å holde et slikt foredrag før en film, og det syns jeg hørtes utrolig artig ut. Jeg brukte en stund på å tenke på hvilken film det kunne vært relevant for meg å si noe om. Hadde jeg vært bedre på relativitetsteori skulle jeg gjerne ha snakket om Interstellar. Men den filmen jeg følte ligger nærmest det jeg har lært om på universitet, er Sunshine. Jeg har skrevet om filmen tidligere på bloggen og gleder meg til å lage et foredrag om hvordan sola fungerer og hva slags livsløp den forventes å ha, og hvorvidt filmen er realistisk. Foredrag med filmvisning blir 28. april kl. 18 hos Cinemateket! Facebook-arrangement kommer senere.

Design & terminologi

Ellers vender jeg tilbake til flere prosjekter som jeg holdt på med før jeg gikk ut i fødselspermisjon eller som jeg har jobbet litt med underveis. Jeg skal fortsette arbeidet med å oppdatere astronomi-artikler for Store norske leksikon, samt legge til flere begreper til Språkrådets terminologiske ordliste for astronomi, og designe arrangementsplakater for Realfagsbiblioteket.

I riktig jobbmodus med NASA-t-skjorte!

Ellers fortsetter jeg å designe medlemsbladet til Norsk fysisk selskap, tegne fysikkillustrasjoner for Cappelen Damm, slik som disse illustrasjonene og gjøre forskjellige designjobber for Center for Computing in Science Education, som jeg har designet profilen til. I tillegg dukker det stadig opp andre småoppdrag.

* * *

Det blir rart å skulle vende tilbake til jobbing, for fokuset mitt har lenge vært et helt annet sted, og jeg merker at det er vanskelig å hente fokuset tilbake igjen. Jeg må innrømme at det har vært deilig å glemme universet for en stund og få en pause. Men det blir fint å vende tilbake igjen også!

Relaterte innlegg

Kommentarer

  1. Marianne Borkenhagen sier:

    Livet har mange fasetter. Etter en arbeidsdag har du enda mer å gi til Vebjørn når han kommer hjem fra barnehagen. Heia Maria!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.