Årsoppsummering 2019

2019 har vært det mest intense året i livet mitt så langt!

Det har ikke vært noen år tidligere hvor det har skjedd så mange store ting. Jeg har fått barn, mistet et familiemedlem, gitt ut bok, sett en total solformørkelse fra andre siden av kloden, og fortsatt den evigvarende (?) oppussingen av huset.

Baby

Den 11. februar kom lille Vebjørn til verden, ti dager over tiden. Han blir stadig mer sjarmerende og artig å være sammen med. Han krabber i høyt tempo og smiler til alle han ser 😀

Da Vebjørn var rundt to måneder, mistet vi dessverre farfaren hans, som var en utrolig glad og god mann. Det er så trist å tenke på alle minnene som han og Vebjørn aldri vil få oppleve sammen fordi timingen ble som den ble. Vi trøster oss med at de i det minste fikk møtt hverandre og at vi har noen bilder av dem sammen.

Farfaren heter Bjørn og er dermed den store bjørnen i familien mens Vebjørn er den lille. Så jeg har kjøpt det koselige bildet nedenfor fra Etsy som viser stjernebildene Store bjørn og Lille bjørn som skal henge på veggen til Vebjørn til minne om farfaren hans 🙂

Bilde: TukoniTribe (Etsy).

Chile-tur og total solformørkelse

I juli var jeg så heldig å få dra til Chile sammen med European Southern Observatory (ESO) for å besøke deres teleskoper og oppleve en total solformørkelse for første gang! Det var en utrolig opplevelse å få være med på!

Les mer:

Bok

Årets andre «baby» var Den lille boka om universet som ble gitt ut på Kagge forlag i midten av oktober. Det var ikke lett å skrive ferdig boka med en baby i hus og alt det andre som har skjedd, men det gikk!

Det er utrolig gøy og rart at jeg har skrevet en bok og jeg håper alle som leser den får glede av den og lærer noe nytt om universet.

Les mer:

Instagram: Mest likt i 2019

Her er de ni mest like bildene på Instagram-kontoen min (brukernavn: astromariah) i løpet av 2019:

Fra øvre venstre hjørne: Signering av bøker hos Kagge, Vebjørn da han var ca. 1 uke gammel, meg på termindatoen, meg på besøk hos God morgen Norge for å snakke om boka og universet, solformørkelse i Chile, boka, meg sammen med Vebjørn, meg på scenen under boklanseringen og meg hos Nitimen på NRK P1.

Bloggen: Mest lest i 2019

Dette var de fem mest leste blogginnleggene i året som var:

  1. 10 fakta om Jorden
  2. 10 fakta om Merkur
  3. Hvor langt er det til Mars?
  4. 10 fakta om Mars
  5. 10 fakta om Solen

Følg bloggen i sosiale medier for å få med deg alt jeg holder på med i året som kommer: FacebookInstagram / Twitter / Snapchat.

* * *

Hva var det beste du opplevde i 2019? Jeg håper du er fornøyd med året som har vært, og ønsker deg et riktig godt nytt år!

Hovedbilde: Pixabay

Relaterte innlegg

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.