Giveaway: «Den lille boka om universet»!

REKLAME FOR EGEN BOK | Bli med i konkurransen om tre signerte eksemplarer av Den lille boka om universet!

For å spre litt mer astronomi til befolkningen, ønsker jeg å dele ut tre signerte eksemplarer av boka mi, Den lille boka om universet, som kommer i butikk denne uken!

Boka

Den lille boka om universet er en bok om universet for deg som kanskje ikke vet så mye fra før og ikke vet hvor du skal begynne, og som vil ha en forståelig introduksjon til alt sammen. På vaskeseddelen til boka har jeg beskrevet boka på følgende måte:

Det er et helt univers der ute. Mens du leser dette, går planeter i bane, stjerner dannes og dør, supernovaer eksploderer, sorte hull spiser, universet utvider seg og kanskje finnes det skapninger som lever sine liv rundt en fjern stjerne uten å vite om oss.

Gjennom en reise fra jordkloden og utover i solsystemet, galaksen og universet, tar astrofysiker Maria Hammerstrøm for seg de ulike himmellegemene og ser på hvor vår plass er oppi alt sammen. På reisen forteller boka også om hvordan universet gikk fra å være tomt for 13,8 milliarder år siden, til å inneholde stjerner, galakser og liv i dag.

Dette er boka for deg som vil lære kort og godt om det vi vet om universet i dag, fra det nære til det ufattelige fjerne.

Boka har fem kapitler: Jorda, Solsystemet, Stjerner, Galakser og Universet, samt et tilleggskapittel til slutt som tar for seg hvordan vi lærer om universet ved hjelp av romfartøy, teleskoper og datamodeller.

Hvordan vinne boka?

Hva må du gjøre? Du trenger bare å skrive hvorfor du gleder deg til å lese boka!

Hvor skal du gjøre det? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet nedenfor.

Når skal du gjøre det? Siste frist er midnatt 20. oktober, dagen før boklanseringen! Vinnerne blir kontaktet direkte og annonseres i bunnen av dette blogginnlegget.

Vinnerne

Takk til alle som la inn kommentarer for å vinne et signert eksemplar av boka! Dere skrev så mye fint og det er flott å høre at det er så mange som kan dele interessen for verdensrommet med sine barn og elever! Jeg skulle gjerne sendt signerte eksemplarer til dere alle!

De tre som får tilsendt signert bok er: Lene*, Marit og Ina!

*Det var to Lene-er, så se kommentarfeltet for hvilken Lene det ble.

Jeg kommer tilbake til hvordan andre kan kjøpe signert eksemplar av boka av meg på bloggen snart når jeg har fått sjekket ut porto o.l.

Relaterte innlegg

Kommentarer

 1. Bjørn Prøitz sier:

  Dette er virkelig boka for en som alltid har tittet opp på nattehimmelen! Og den dag i dag er like imponert over hvor vakkert og storslått det er. Boka vil også falle i smak hos mine barn som har den samme lidenskapen som sin far. Nemlig lidenskapen for universet og dets mysterier!!

 2. Lene sier:

  Jeg har alltid vært veldig fascinert av universet, og jeg er så heldig at min datter har også blitt interessert i temaet og er like glad i å se på stjernehimmelen som mammaen sin ? Denne boken vil jeg gjerne gi til hun, som vi kan lese og diskutere sammen ♥️

  1. Hei Lene! Gratulerer, du vil få tilsendt et signert eksemplar av boka 😀 Send meg adressen din til hallo [at] astromaria [dot] no og si ifra dersom du ønsker en hilsen i tillegg til signatur 🙂

 3. Anita sier:

  Gleder meg til å lese boken din, fordi jeg har en astro-entusiast på 11 år (som er opptatt av pulsarer, sorte hull, mørk materie osv). Jeg har blitt interessert via han, og har fulgt bloggen din med stor glede. Det blir nok han som får boka til slutt ev. ?

 4. Didrik Ellefsen sier:

  Gleder meg til å lese boken siden jeg elsker bøker om universet. I tillegg underviser jeg i astrofysikk og får sikkert et par gode tips å ta med til klasserommet.

 5. Å. sier:

  Jeg har fulgt deg på Twitter og blogg en stund nå, og koser meg virkelig med din lettforståelige kunnskapsformidling iblandet Lego og annen kos. Ser frem til å lese boka di! Håper å få et par tantebarn interessert også.

 6. oleper sier:

  Jeg gleder meg til å lese boka for og med min sønn, slik at han forhåpentligvis blir like bergtatt av universet som det jeg er. Samtidig kan jeg personlig glede meg over det jeg antar er godt grafisk håndverk.

 7. Terje Høiesen sier:

  Gleder meg til å lese den. Kanskje en julepresang ?

 8. Maria sier:

  Datteren min får denne til jul uansett, men det ville vært ekstra gøy med en signert utgave. ? Hun gleder seg til å lese boken av samme grunn som hun leser bloggen: du skriver på en måte som gjør at engasjementet smitter over på leseren.

 9. Joe Kristoffer Partyka sier:

  Som biolog er fokuset mitt stort sett på det som kravler og kryper her på planeten vår. Men, når jeg er i felt og kikker opp på stjernehimmelen er de blinkende lysene der oppe en stadig påminnelse om hvor lite jeg vet om verdenene utgår vår egen. Av og til kan det være fint å rette blikket utover fra vår egen sfære, og det er nettopp det jeg håper boken din vil gjøre for meg Maria ☺️
  Boken er allerede på leselisten min, men hadde vært ekstra stas med en signert utgave.

  Gratulerer så masse med bok, og lykke til med lansering!

  Joe

 10. Maria sier:

  Jeg er fysikkelev ved vg2 og har alltid vært interessert i verdensrommet. Boka høres innmari spennende og lærerik ut!! Det er skikkelig flott at det kommer flere bøker som tar for seg store temaer som dette i et lettere format; super ide!☺

 11. Lene sier:

  Da jeg var barn slukte jeg først alle bøkene om universet i barneavdelinga på biblioteket. Etterpå tok pappa meg med til voksenavdelinga og jeg pløyde meg gjennom bøkene der også. Drømmen om å bli astronaut ble ikke virkelig, men jeg koser meg ennå med bøkene om verdensrommet. Ser veldig fram til å lese din!

 12. Vegard sier:

  Ønsker å lese boka sammen med sønnen min, så han kanskje får tilbake interessen for verdensrommet han hadde for et par år siden. Ser ut som en interessant bok med et lettfattelig språk.

 13. Marit Cecilie Cudmore sier:

  Jeg gleder meg til å lese boken din fordi jeg synes du skriver så godt! Jeg gleder meg til å lese den selv, sammen med jentene mine og gjerne gi noen smakebiter til elevene mine som sluker alt om universet med stor entusiasme! ?

  1. Hei Marit! Gratulerer, du vil få tilsendt et signert eksemplar av boka 😀 Send meg adressen din til hallo [at] astromaria [dot] no og si ifra dersom du ønsker en hilsen i tillegg til signatur 🙂

   1. Marit Cecilie Cudmore sier:

    Tusen takk ? Nå ble jeg veldig glad ?

 14. Hanne sier:

  ? gleder meg til å lese boka sammen eldste sønnen min. De har om solsystemet i barnehagen nå, og han syns det er kjempe spennende?

 15. Roy Strøm sier:

  Jeg har ei datter på 9 år som er veldig interessert i alt som har med verdensrommet, stjerner og planeter å gjøre. Sluker alt som finnes av bøker og blader hun kommer over. Hun sier at yrkesvalget står mellom klesdesigner og astronom ?. Hvis jeg blir trukket ut blir det julegaven hennes i år.

 16. Erik Hesthagen sier:

  Verdensrommet har alltid vært et interessant emne for min del, og etter at sønnen min på har hatt litt om dette på barneskolen har han også begynt å interessere seg for hva som rører seg på andre siden av skylaget. Det hadde vært gøy å fordype seg litt mer sammen med junior i hvordan universet henger sammen. 🙂

 17. Peter Ellefsen sier:

  Jeg er en hvermann med den generelle grunnskole kunnskapen om universet. Dog er jeg utrolig fascinert over stjernehimmelen og tanken på at universet er så stort og massivt, samtidig er vi så heldige å få på Tellus, er så utrolig å tenke på. Skulle gjerne hatt mer kunnskap og derfor ønsker jeg en signer bok fra deg!

 18. Linda sier:

  Kom over boka di via SunnivaRose sin Instagram, og forstod umiddelbart at dette var ei bok eg skal lese (og eige, den ser jo heilt amazing ut!) Sjølv om eg veldig lett lar meg fascinere og glede meg over universet og det som finst «der ute», så kan eg nok veldig lite om det.. Kva er eigentleg eit svart hol?! Eg treng svar, og gledar meg derfor veldig til å lese ei bok som eg trur eg kan forstå?

 19. Ina sier:

  Jeg kommer til å skaffe meg boka di uansett, men det hadde selvsagt vært ekstra gøy å vinne et signert eksemplar! Jeg har alltid elsket å lese om verdensrommet, husker vi hadde noen faktabøker hjemme som jeg nesten leste i stykker. Nå ble jeg i stedet biolog, men har beholdt den sterke interessen for astronomi og tok grunnkurs i faget på Blindern en gang i tida – selv om jeg ikke trengte det 🙂 I løpet av de seneste årene har jeg videreutdannet meg til lærer, og er nå lektor i realfag og jobber på ungdomstrinnet. Det hadde vært så gøy å bruke stoff fra boka i klasserommet når vi skal ha om verdensrommet! Ikke minst hadde det vært stas å vinne for å kunne lese boka sammen med mine egne 3 barn, som også er veldig interessert i universet og stjernehimmelen.

  1. Hei Ina! Gratulerer, du vil få tilsendt et signert eksemplar av boka 😀 Send meg adressen din til hallo [at] astromaria [dot] no og si ifra dersom du ønsker en hilsen i tillegg til signatur 🙂

 20. Ellen sier:

  Jeg skal kjøpe denne boken i julegave til min beste venninne gjennom 17 år. Hun er litt over gjennomsnittet glad i universet, og det hadde vært ekstra stas å ha fått tak i en signert utgave til henne. Hun bruker ofte fridagene sine til å titte på stjerner fra stjernekikkerten sin i stua ✨

 21. Øistein Jensen sier:

  Gleder meg til å lese den sammen med barna, for at de og kan få interesse for Astronomi

 22. Elisabeth sier:

  Gleder meg til inspirerende påfyll, så jeg kan lære de små elevene mine enda mer om universet ? Er et tema de fleste elevene er skikkelig interessert i ? ?

 23. Cathrine Johanne sier:

  Åh, det er så mange grunner til at jeg vil lese boken! Men den største grunnen er å kunne lese den sammen med barna mine på 4 og 5 år, de er super interessert i alt som har med universet å gjøre! Pluss at da kan min kunnskap om nettopp det mest interessante som finnes bli litt større, slik at jeg kan svare en smule bedre på de spørsmålene barna mine har om nettopp det uendelige universet! ???

 24. Ole Jørgen Nordhagen sier:

  Wow! Ha denne gleder jeg meg virkelig til. Har allerede delt på fb astronomi for alle, og kommer uansett til å skrive en anmeldelse av boken når jeg får den mellom hendene! Vh Ole Jørgen Nordhagen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.