En første titt på astronomiboka mi

REKLAME FOR EGEN BOK | I går fikk jeg holde boka mi i hånda for aller første gang!

I går var jeg innom Kagge forlag for å se den ferdig trykte boka mi for første gang. Jeg var veldig spent på å se det ferdige resultatet, både utsiden og innsiden av boka. På omslaget er det nemlig både gullfolie og utstansede hull, og inne i boka er det fargebilder av universet.

Designprosessen

I desember i fjor så jeg på inspirasjon til bokomslag ved å se på andre astronomibøker. Det gjorde jeg for å finne ut hvilke klisjeer som kunne være verdt å unngå, samt gjøre meg opp noen tanker om hvordan jeg ville at min bok skulle se ut.

Jeg samlet sammen en rekke bokomslag jeg syns var fine (innen alle slags boksjangre) og sendte de til forlagets designer. Hun tegnet deretter noen forslag. Deretter har vi jobbet sammen for å lande på det som er blitt det endelige designet.

Bokomslaget

På nettet ser kanskje ikke bokomslaget ut som det mest spennende i verden. Der ser det slik ut:

Når du holder boka i hendene dine, ser den derimot ganske så snasen ut! Ytterst er et smussomslag i svart matt farge med metalliske gullprikker på. I forsiden er det hull som lar deg se igjennom til selve boka. Hullene kan for eksempel assosieres med planeter med måner rundt eller å se gjennom et teleskop for å studere deler av universet nærmere.

Bak smussomslaget er boka dekorert med et bilde av Oriontåken fotografert i infrarødt lys, tatt med VISTA-teleskopet til ESO:

Sitat fra boka på innsiden av smussomslaget.

Innsiden av boka

Boka har fem kapitler: Jorda, Solsystemet, Stjerner, Galakser og Universet, samt et tilleggskapittel til slutt som tar for seg hvordan vi lærer om universet ved hjelp av romfartøy, teleskoper og datamodeller.

Hvert kapittel starter med et bilde og det er bilder spredt rundt i boka. Men dette er ikke en bildebok – det er hovedsakelig en tekstbok. Her er noen glimt:

Jeg vil ikke vise mer av boka enn dette, for det er jo hyggelig å ha litt igjen å oppdage når man står med boka i hendene selv 🙂

På besøk hos Kagge forlag

Jeg fikk en utrolig hyggelig mottagelse når jeg kom til forlaget for å hente boka i går! Mange fra forlaget som har vært involvert i boka på forskjellige måter, stod og applauderte, jeg fikk champagne og boka i hånda, og jeg fikk gratulasjoner og klemmer og alle var så begeistret for hvor fin boka har blitt! For et forlag og for noen folk! Jeg kunne ikke tenkt meg et bedre forlag å skrive bok for ❤️

Mens jeg var hos Kagge, skrev jeg hilsener i bøker som skal sendes til utvalgte personer: Folk som har hjulpet meg med boka, forskjellige personer og formidlere jeg kjenner som kanskje vil snakke om boka slik at den kan nå ut til flere, og noen jeg bare vil at skal vite at boka mi finnes.

Jeg skal finne ut hvordan jeg skal ordne med signerte eksemplarer til de som skulle ha lyst på det, men som ikke kan komme på boklanseringen eller befinner seg i nærheten av Oslo. Mer om det snart!

* * *

Boka forventes å komme i butikk i slutten av neste uke – hos Norli og Notabene inntil videre – og den kan bestilles i en rekke nettbutikker!

Hvordan syns du boka ser ut?

Relaterte innlegg

Kommentarer

  1. Anne Cathrine Danielsen sier:

    Jeg har bestilt boka og gleder meg til den kommer i posten!

    1. Så hyggelig å høre! Håper du liker den!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.