Science slam om jorda og universet

I går holdt jeg et miniforedrag om jorda og universet på et arrangement i forbindelse med Forskningsdagene.

Under årets Forskningsdagene ble jeg og åtte andre forskere og vitenskapsformidlere fra forskjellige naturvitenskapelige fagfelt invitert til å fortelle om kjærligheten til noe ved fagfeltet vårt i miniforedrag på fem minutter hver. Jeg representerte astronomien, mens de andre representerte cellebiologi, farmasi, fysikk, informatikk/matematikk, material- og nanovitenskap, geofag og meteorologi, økologi, teknologisystemer og kjemi.

Arrangementet var beskrevet som dette:

Alle forskere møter på store og små mysterier, fascinerende ligninger, en vakker struktur som kommer til syne i mikroskopet. Denne kvelden forteller unge forskere og studenter om sin kjærlighet til det lille i faget sitt.

Arrangementet ble streamet og du kan se video av det her:

Mitt foredrag

Temaet for Forskningsdagene i år er miljø. Selv om jeg skulle snakke om universet, hadde jeg lyst til å vinkle miniforedraget mitt mot jorda og jordas plass i universet. Jeg tok utgangspunkt i bildet Earthrise:

Jeg snakket om hvordan dette bildet endret vårt syn på jorda og inspirerte begynnelsen på miljøbevegelsen på 70-tallet, om at å studere universet i bunn og grunn handler om å forstå oss selv og vår plass i universet ved å lære hvor vi og kloden vår kommer fra, med budskapet om at selv om det finnes utallige andre planeter der ute, er de for langt unna. Vi har bare denne kloden. ?❤️

Bilder: Hilde Lynnebakken (redigert av meg)

Les mer:

Relaterte innlegg

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.