Jeg har skrevet astronomibok!

REKLAME FOR EGEN BOK | I dag ble boka mi sendt til trykk og snart blir den å finne i butikker!

Jeg har tidligere fortalt på bloggen at jeg holder på å skrive bok. Jeg har ellers avslørt lite om hva slags bok det er og hvilket forlag jeg skriver den for. Nå som boka er blitt sendt til trykk, kan jeg endelig fortelle om boka! Og det er allerede mulig å bestille den!

Forlaget og forfatterstipend

I fjor vinter ble jeg kontaktet av flere forlag som lurte på om jeg ville skrive en bok om verdensrommet. Etter å ha møtt redaktørene fra flere av dem, falt valget på Kagge forlag, hvor jeg hadde umiddelbar kjemi med redaktøren. Jeg og redaktør-Guro hadde veldig lik tanke om hva slags bok det skulle være og jeg syns vi har jobbet veldig godt sammen siden.

Etter å ha sendt forlaget en skriveprøve, ble bokkonseptet antatt av Kagge og jeg satte i gang å skrive på ordentlig i fjor sommer. Siden den gang er jeg blitt tildelt forfatterstipend fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening for å jobbe med boka.

Tittel og innhold

Sånn ser boka ut! Jeg skal skrive mer om bokomslaget når jeg har fått et fysisk eksemplar av boka, for omslaget skal ha noen spennende effekter!

Boka heter Den lille boka om universet. Det er en bok om universet for de som kanskje ikke vet så mye fra før og ikke vet hvor de skal begynne, og som vil ha en forståelig introduksjon til alt sammen.

På vaskeseddelen til boka har jeg beskrevet boka på følgende måte:

Det er et helt univers der ute. Mens du leser dette, går planeter i bane, stjerner dannes og dør, supernovaer eksploderer, sorte hull spiser, universet utvider seg og kanskje finnes det skapninger som lever sine liv rundt en fjern stjerne uten å vite om oss.

Gjennom en reise fra jordkloden og utover i solsystemet, galaksen og universet, tar astrofysiker Maria Hammerstrøm for seg de ulike himmellegemene og ser på hvor vår plass er oppi alt sammen. På reisen forteller boka også om hvordan universet gikk fra å være tomt for 13,8 milliarder år siden, til å inneholde stjerner, galakser og liv i dag.

Dette er boka for deg som vil lære kort og godt om det vi vet om universet i dag, fra det nære til det ufattelige fjerne.

Boka har fem kapitler: Jorda, Solsystemet, Stjerner, Galakser og Universet, samt et tilleggskapittel til slutt som tar for seg hvordan vi lærer om universet ved hjelp av romfartøy, teleskoper og datamodeller.

Når og hvor du kan kjøpe boka

Nå er boka altså sendt til trykk – to uker senere enn planlagt. Det er visst ikke bare bare å ha en baby og fullføre bok samtidig 😛

Boka vil sannsynligvis dukke opp i butikker i midten av oktober. Boka har foreløpig blitt kjøpt opp av Norli og Notabene, og så kan det bli flere etter hvert. I tillegg er det mulig å bestille den i en rekke nettbutikker allerede nå, for eksempel Bokkilden.

Planen er å ha en boklansering om ikke så lenge, så nå skal jeg i gang med å finne ut når og hvor det skal bli og hva som skal skje på arrangementet. Jeg kommer med mer info når planen er klar 🙂

Jeg håper du vil lese boka når den kommer!

Relaterte innlegg

Kommentarer

 1. Terje Høiesen sier:

  Vil boka komme som e-bok?

  1. Godt spørsmål! Jeg har forhørt meg med forlaget og svaret er ja! Jeg vet foreløpig ikke mer om det, men håper på mer info om ikke så lenge.

 2. Anna sier:

  Gratulerer så mye! Så spennende!

 3. Marianne Borkenhagen sier:

  Gratulerer Maria! Gleder meg til å lese boken. Du er rå som har fullført dette prosjektet mens dere har pusset opp nytt hus, en vanskelig tid i familien Bjørsrud og med lille Vebjørn på fanget ???

  1. Tusen takk, Marianne! Det er nesten utrolig at det gikk!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.