50 år siden månelandingen

I dag er det 50 år siden mennesker landet på Månen for første gang!

Den 20. juli 1969 landet Neil Armstrong og Buzz Aldrin på Månen med Apollo 11. Det var første gang mennesker satte foten på et annet himmellegeme. For meg som har vokst opp med at det er helt normalt at vi har vært på Månen, er det vanskelig å forestille meg hvor stort det egentlig var.

«That’s one small step for [a] man, one giant leap for mankind.»
– Neil Armstrong sine første ord på Månen

«Beautiful view. Magnificent desolation.»
– Buzz Aldrin sine første ord på Månen

Mitt månelandingsminne

Selv er jeg dessverre for ung til å ha opplevd månelandingen da den skjedde. Mitt første minne av månelandingen, var spesialutgaven av LIFE Magazine som faren og farfaren min hadde spart på, som jeg bladde i da jeg var liten og som gikk videre i arv til meg da jeg fylte 30 år. Denne uken ble jeg også overrasket med at tanten min hadde spart på spesialutgaven av LIFE fra Apollo 8 ble den første ferden mennesker tok rundt Månen i 1968:

Om månelandingen på bloggen

Jeg har skrevet flere innlegg relatert til månelandingen siden bloggens begynnelse. Her er en oversikt:

Jeg skulle gjerne ha blogget masse om Månen og månelandingen denne sommeren, men finner dessverre ikke tiden til det på grunn av fødselspermisjon og innspurten av bokskrivingen (som jeg krysser fingrene for at jeg klarer å komme i mål med i det hele tatt).

Etter hvert gleder jeg meg til å skrive om LEGO-settene NASA Apollo Saturn V (som jeg bygde for lenge siden) og NASA Apollo 11 Lunar Lander (som jeg ikke får tid til å bygge på en liten stund)! Jeg har også lyst til å skrive 10 fakta om Månen.

Er det noe annet måne- eller månelandingsrelatert du kan tenke deg å lese om på bloggen?

Om månelandingen andre steder

Det er nesten vanskelig å unngå stoff om månelandingen i aviser eller på TV eller på nett nå om dagen. Det skal godt gjøres å få med seg alt som lages for anledningen og jeg skal ikke forsøke meg på en fullstendig oversikt. Men jeg kan nevne noen her:

Del gjerne flere tips for de som er interessert i å se/lese/høre mer om månelandingen i kommentarfeltet! 😀

(Hvis du lurer på hvorfor vi skal sende mennesker ut i rommet, og generelt drive med astronomi, anbefaler jeg å lese denne teksten av astrofysiker Jostein Riiser Kristiansen.)

Hovedbilde: NASA

Relaterte innlegg

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.