Tilbake til Månen

I år er det 50 år siden den første månelandingen. Nå vil NASA tilbake igjen – for å bli.

Det har lenge vært snakk om å reise til både Månen og Mars. Nå sier NASA at de skal tilbake til Månen innen 2024 – for å bli der. Dette vil være et viktig steg på veien mot en fremtidig ferd til Mars.

NASA har nylig delt flere videoer som beskriver ambisjonene deres og utstyret som de holder på å utvikle for å realisere planene sine.

Men NASA tenker ikke å gjøre dette på egenhånd. Slagordet for fremtidige romferder til Månen og Mars, er «We go together». Ingen nasjon har pengene eller kompetansen til å legge ut på disse krevende romoppdragene på egenhånd. Derfor fortsetter tradisjonen med at flere nasjoner samarbeider i rommet – uavhengig av de politiske forholdende på Jorda. Gjennom ambisjonsrike, bemannede romferder kan verdensrommet bidra til å forene oss og vise at vi er en del av noe større enn oss selv.

Jeg skrev litt om USAs planer om å sende mennesker til Månen igjen da dette ble et tema i 2017.

* * *

Hva syns du om planene til NASA?

Hovedbilde: Månen (NASA/JPL)

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.