Årsoppsummering 2018

2018 har vært nok et innholdsrikt år! Her er en oppsummering.

2018 har vært mitt første fulle år som selvstendig næringsdrivende etter at jeg fullførte studiene sommeren 2017. I løpet av året har jeg og mannen kjøpt hus og nå venter vi barn sammen, og i tillegg har det blitt mye vitenskapsformidling.

Arbeidsliv

Jeg trives veldig godt med tilværelsen som selvstendig næringsdrivende og har ingen planer om å få meg fast jobb med det første. Jeg elsker å være min egen sjef og styre min egen tid og mine egne prosjekter. Og jeg syns det er topp å ha hjemmekontor og holde på for meg selv. Jeg har hatt masse å holde på med dette året og håper at dette vil fortsette fremover også.

I april var det lansering av fysikkboken jeg har illustrert for Cappelen Damm! Det var veldig stas å endelig kunne fortelle om prosjektet og vise frem illustrasjonene jeg har lagd. Denne høsten har jeg jobbet mye med illustrasjonene til fysikkbok nummer 2.

Jeg har også brukt en del tid på å skrive på astronomiartikler for Store norske leksikon. Du kan følge med på alle tekstendringene jeg har lagt inn på min profilside hos leksikonet.

Ellers har jeg jobbet videre med mye av det samme som før. Du kan lese om de faste prosjektene jeg holder på med på Om meg-siden.

Formidling

Jeg har holdt noen foredrag i løpet av året. I juni snakket jeg om supermassive sorte hull på Astronomy on Tap, i august snakket jeg om astronomi fra verdensrommet på Andøya Space Center, og i desember snakket jeg om stråling fra verdensrommet på Oslo katedralskole.

Foredrag for Oslo katedralskole.

I oktober var jeg på radio og snakket om astronomikvinner.

I tillegg har jeg vært med i to panelsamtaler: ett om romvesener på Torshovteateret og en om lys hos Realfagsbiblioteket.

Paneldebatt om lys hos Realfagsbiblioteket.

Jeg har hatt ganske mye fokus på bloggen dette året fordi jeg har fått økonomisk støtte fra Forskningsrådet. Det har gjort det mulig å bruke mer tid på bloggen slik at jeg har fått skrevet mye. Det har blant annet ført til noen nye ting her på bloggen: ressursside, 10 fakta om …, leserspørsmål og flere astronomikvinner.

Ellers er jeg godt i gang med å skrive bok, som jeg skal fortelle mer om etter hvert 😉

Privatliv

I april i år kjøpte mannen min og jeg rekkehus sammen. Frem til da hadde vi bodd i mannen min sin leilighet, som han eide fra før vi møttes. Nå var det hyggelig å kjøpe noe felles og starte livet vårt sammen med noe helt eget.

De siste månedene har vi vært utrolig opptatte med oppussing av huset vårt. Vi har så godt som totalrenovert hele huset, noe som har vært et kjempeprosjekt (og som ikke er ferdig helt ennå). Selv om vi har gjort lite av arbeidet selv, har det vært mentalt krevende og vi har blitt ordentlig slitne og leie innimellom på grunn av alt som må bestemmes, planlegges og organiseres. Jeg gleder meg til å få kontoret mitt helt ferdig innredet slik at jeg kan vise det frem til dere. Planen er å ha masse nerdete astronomiting på utstilling ?

Tidlig på vårparten ble jeg gravid! Det var helt planlagt, og i februar skal det komme en ny gutt til verden!

Andre ting

Av andre ting var jeg i år så heldig å bli invitert på bankettmiddag i forbindelse med Kavliprisen.

Instagram: Mest likt i 2018

Her er de ni mest like bildene på Instagram-kontoen min (brukernavn: astromariah) i løpet av 2018:

2018s største høydepunkter har vært graviditeten – bare én måned igjen nå! Mannen min og jeg feiret også ett års bryllupsdag, og det er selvfølgelig blitt masse tid til romfart og astronomi.

Bloggen: Mest lest i 2018

Dette var de fem mest leste blogginnleggene i året som var:

  1. Hvor langt er det til Mars?
  2. 10 fakta om Jorden
  3. Fysikk og det greske alfabetet
  4. Astronomi & astrologi: Hva er forskjellen?
  5. Oppsummering: Examen philosphicum (EXPHIL)

Følg bloggen i sosiale medier for å få med deg alt jeg holder på med i året som kommer: Facebook/ Instagram / Twitter / Snapchat.

* * *

Hva var det beste du opplevde i 2018? Jeg håper du er fornøyd med året som har vært, og ønsker deg et riktig godt nytt år! Jeg tror 2019 blir et kjempespennende år!

Hovedbilde: Pixabay

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.