Bok: «Aliens: Science Asks: Is There Anyone Out There?»

Finnes det romvesener? Og hvordan leter vi etter dem?

Boken Aliens: Science Asks: Is There Anyone Out There? er en antologi om blant annet hvordan vi leter etter utenomjordisk liv, hva som skal til for at liv skal kunne trives i universet, hvordan utenomjordisk liv er blitt fremstilt i populærkulturen og noen av konspirasjonsteoriene som eksisterer rundt romvesener.

Boken består av 19 tekster som er skrevet av forskjellige ledende forskere innen relevante fagfelt. Tekstene er for det meste såpass populærvitenskapelige i skrivestilen og gode i sin vitenskapsformidling at boken kan leses av alle som er interessert i temaet.

Boken dekker mange forskjellige innfallsvinkler til temaet «utenomjordisk liv», noe som gjør at boken blir variert og interessant å lese. Jeg likte boken godt og kan anbefale den til andre som er nysgjerrige på temaet.

Foreløpig har vi ikke funnet tegn til utenomjordisk liv i verken solsystemet eller universet ellers. Så boken kan ikke faktisk svare på spørsmålet i undertittelen sin: «Is there anyone out there?» Men den tar for seg hva status er når det gjelder jakten på utenomjordisk liv og hvor store forhåpninger vi har om å faktisk finne – og kommunisere med – noen der ute noen gang.

Du kan se bokens innholdsfortegnelse for å se hvilke konkrete temaer som tas opp og hvem som har skrevet de forskjellige tekstene, samt lese de aller første sidene hos Amazon.

Bokomslaget til denne boken er i tillegg veldig stilig!

* * *

Har du lest denne boken, eller har du planer om det?

Se hvilke andre bøker jeg har skrevet om på bloggen under emneknaggen bok ?

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.