I kveld lander InSight på Mars

Følg Mars-landingen live!

Fra kl. 20 i kveld norsk tid skal NASA ha live-sending i forbindelse med landingen av deres neste Mars-romfartøy InSight (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport). Hovedmålet til InSight er å finne ut om det er seismisk aktivitet på Mars, måle mengden varme som kommer fra Mars’ indre, og estimere størrelsen på Mars’ kjerne og hvorvidt den er flytende eller solid. Det er første gang slike studier gjøres av Mars’ indre. Utifra dette vil vi lære mer om steinplanetene, inkludert hvordan Jorden og Månen ble dannet.

Landingen

Det er en utfordring å lande på Mars – det er mye som skal klaffe for at det blir en suksess! I denne videoen blir landingsprosedyren for InSight gjennomgått:

Du kan lære mer om ferden til Mars, landingen og hva InSight skal gjøre på Mars i en herlig tegneserie om InSight fra The Oatmeal, som begynner slik (trykk på bildet for å se mer av tegneserien):

Live stream

Du kan følge landingen live på NASA TV! Sjekk ut oversikten over kommende programmer på kanalen for mer info om hva du kan få med deg av programmer om InSight utover kvelden.

Skal du følge med på landingen?

Oppdatering!

Landingen var en suksess og vi har fått de første bildene fra InSight som står fint på Mars’ overflate!

* * *

Du kan følge InSight på Twitter.

Hovedbilde: Illustrasjon av InSight på Mars (NASA/JPL)

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.