Foredragstips: Fantastiske fremtider hos Nasjonalbiblioteket

Utenomjordisk liv, Mars, science fiction og mer!

De neste månedene skal det handle om fremtiden hos Nasjonalbiblioteket i deres arrangementsserie Fantastiske fremtider. Det blir foredrag, samtaler, filmer og utstillinger rundt mange fremtidsrelaterte temaer. Jeg skal delta på ett av dem!

Utvalgte arrangementer

Nedenfor har jeg samlet de mest astronomi-relaterte arrangementene som står på programmet. Trykk på lenkene for å lese mer.

15. november:
Fortidens fremtider
Aslak Sira Myhre, Eirik Newth og den urealiserte oppfølgeren til Blindpassasjer

15. november – 6. april (utstilling):
Science fiction – fra Gutenberg-galaksen til cyberspace

21. november:
Rutene til rommet – Om teikneseriar og science fiction

28. november:
Direkte frå månen
Erik Tandberg og Anne Grosvold

29. november:
Til Mars! Helaften om den raude planeten
Foredrag med Eirik Newth, spesialinnspilling av radioprogrammet Abels tårn og filmvisning

14. januar:
Hallo, er det nokon der ute? Om utanomjordisk liv

Det siste arrangementet på listen skal jeg være med på! Kristopher Schau skal lede samtalen, som kommer til å bli veldig bra, utifra hva jeg har hørt av ham i hans egen nerdete podkast-serie Rekommandert. Med i panelet er også science fiction-entusiast Bjørn Are Davidsen (som også var med i panelet når jeg var med i samtale om utenomjordisk liv på Torshovteateret tidligere i år) og astrofysiker Signe Riemer-Sørensen. Jeg hadde egentlig håpet de ville tatt med en biolog eller kjemiker også for å snakke mer om det biologiske perspektivet, men bra blir det nok uansett!

Jeg har sagt ja til å være med på arrangementet med et stort forbehold. Arrangementet skal nemlig være bare to uker før jeg har termin, så jeg har informert dem om at jeg ikke kan garantere at jeg vil være i form til å være med når dagen kommer. Men de ville ha meg med på programmet likevel 😀

* * *

Sjekk ut alle arrangementene her 🙂 Har du tenkt deg på noen av disse arrangementene?

Hovedbilde: Stanford torus (Donald Davis)

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.