En dag på Observatoriet

Jeg har designet aktivitetshefte for elever som besøker Observatoriet på Solli.

Observatoriet på Solli, eller Universitetets Astronomiske Observatorium, stod ferdig i 1833 og er Universitet i Oslos eldste bygning. Det er en utrolig flott bygning med mye historie. Oslos 4.- og 7. klassinger får tilbud om å tilbringe en dag på Observatoriet hvor de blant annet lærer om solsystemet og magnetisme. Observatoriet ønsket seg i den anledning et aktivitetshefte de kunne dele ut til elevene etter at de har vært på besøk. Og jeg fikk oppdraget! 😀

Jeg var på besøk hos Observatoriet i desember i fjor for å snakke om oppdraget.

Observatoriet

I sin tid hadde observatoriet mange viktige oppgaver som i dag er blitt spredt til blant annet Justervesenet, Institutt for teoretisk astrofysikk, Meteorologisk institutt og Statens kartverk. Christopher Hansteen, Observatoriets første bestyrer, sørget blant annet for å finne ut hvor Norge befant seg på kloden, etablere en nasjonal tid og studerte magnetiske felter og nordlys.

Jeg fikk selv besøke Observatoriet for første gang i 2014. Det er en flott bygning som dessverre ikke er åpen for allmennheten, med unntak av enkelte anledninger som for eksempel Forskningsdagene som var nylig.

Heftet

I heftet møter vi Christophers sønn, Harald, som tar oss gjennom aktivitetsheftet. Heftet tar for seg temaer som stjernehimmelen, planetene, fornybar energi, og temperatur- og tidsmålinger, samtidig som det forteller om noen av aktivitetene som ble gjort ved Observatoriet i sin tid.

Her er noen bilder fra heftet:

Jeg har tegnet alle illustrasjonene og satt opp layouten for hele heftet. Alt er i sort/hvitt slik at elevene kan fargelegge hvis de vil. Hva syns du om heftet?

* * *

Du kan følge Observatoriet på Facebook, Twitter og Instagram for å få med deg når de har en åpen dag neste gang, hvis du har lyst til å besøke dem.

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.