Reisedagbok fra Andøya Space Center (1)

Hilsener fra Andøya Space Center!

I dag reiste jeg til Andøya Space Center! Jeg har ikke vært her før og syns det er veldig spennende å få komme hit. Her skal jeg tilbringe noen dager. Mens jeg er her skal jeg få omvisning og høre hva de driver med innen romfart, samt holde foredrag.

Reisen

Mesteparten av dagen i dag har gått til reising. Flyturen til Andenes gikk via Bodø. Det er lenge siden jeg har vært ute og reist nå, så det er spennende å få litt luft under vingene igjen. Sist gang jeg var ute og reiste var når jeg besøkte ESOs hovedkvarter i Tyskland, som var i november i fjor.

Naturen

Naturen her er helt nydelig! Det er en stund siden jeg har vært i skikkelig flott natur. De skarpe fjellene, de hvite strendene, det turkise havet. Oslo er ufattelig kjedelig i forhold. Det blir magisk å være omgitt av så vakker natur i noen dager. Det gjør noe med sjelen.

Dette er mer eller mindre utsikten fra rommet mitt:

Hotellet

Jeg bor hos selve romsenteret, som har en del hotellrom til besøkende. Det er visst bare meg og én annen som overnatter her i natt, så det er veldig stille og fredelig her.

Bygningen jeg bor i.

Rommet mitt!

Rommet har dessverre dårlig internettdekning, så akkurat nå sitter jeg et annet sted og skriver litt. Kanskje jeg kan bruke internettfriheten til å få jobbet litt uten distraksjoner de neste dagene 🙂

Foredrag

I morgen ettermiddag skal jeg holde et foredrag for elevene som skal starte på romteknologi-linjen hos Andøy vgs. denne høsten – den eneste linjen av sitt slag i Norge! De rundt 40 elevene skal ha et to dagers introseminar som består av en rekke foredrag (mitt foredrag er ett av dem) og noen workshoper.

Nå skal jeg sitte og se over foredraget mitt en gang til. Det heter «Astronomi fra verdensrommet» og handler om hvorfor vi trenger romteleskoper og romfartøy i tillegg til bakkebaserte teleskoper for å finne ut ting om universet. Jeg skal også snakke litt om hvilke typer romfartøy som finnes og hvor de befinner seg. Foredraget er lagd for anledningen, så jeg har ikke holdt det før og er naturligvis litt nervøs. Dette er også første gang jeg holdet et foredrag som skal vare hele 45 minutter. Håper elevene syns det blir interessant!

Her er forsiden til presentasjonen min (bildet viser Spitzer Space Telescope):

Oppdateringer

Jeg satser på ny rapport herfra på bloggen i morgen kveld! Jeg skal også prøve å få lagt ut noen bilder på Instagram og Snapchat underveis, så følg meg gjerne der!

Les mer:

Hovedbilde: Wikipedia Commons

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.