På besøk hos Nammo + sommerferie

En liten romfartsvri på årets norske sommerferie.

I dag er første dag tilbake på jobb etter en liten ferie. Det siste jeg gjorde før jeg tok en to ukers sommerferie, var å besøke det internasjonale forsvars- og romfartsselskapet Nammo som har sitt hovedkvarter på Raufoss i Norge. Nammo er nok mest kjent for å drive med ammunisjon av ulike slag, men lager også blant annet rakettmotorer!

Litt romfart

Nammo har vært involvert i romfart siden de utviklet boostere for ESAs Ariane 5-raketten på 1990-tallet. For tiden holder Nammo på å produsere en ny generasjon av hybride rakettmotorer for ESA og Norsk romsenter, samt grønne fremdriftssystemer som bruker H2O2.

Akkurat nå gjør Nammo seg klare for en historisk hendelse: De skal skyte opp den første norskproduserte raketten som skal helt opp i verdensrommet (dvs. over en høyde på 100 km) fra norsk jord! Etter planen skal dette skje i september allerede. Pressemeldingen kom ut bare dager etter at jeg var på besøk hos dem og fikk høre alt om planene. Du kan lese mer om planene i denne saken fra Teknisk ukeblad.

Dette var bare veldig kort om Nammo og planene deres. Jeg kommer sannsynligvis til å skrive mer om Nammo og oppskytningen av den norske raketten på bloggen etter hvert, ettersom vi er i prat om et lite samarbeid 😉 Ellers kan jeg fortelle at jeg skal besøke Andøya Space Center for første gang i slutten av august. Det blir stas!

Litt sommerferie

Etter å ha besøkt Nammo på Raufoss, kjørte mannen min og jeg videre til Trysil hvor familien min har hytte. Det var utrolig godt å reise bort til et sted hvor det ikke var annet å gjøre enn å slappe av, gå fjellturer, bade litt og spille litt Pokémon GO. Og det var helt supert å ta helt fri fra jobb en liten stund. Jeg tror det er ekstra viktig med litt ordentlig jobbfri når man jobber som frilanser, for man kan lett føle at man er «på jobb» hele tiden når man er frilanser.

Nå er jeg tilbake bak datamaskinen og klar for å jobbe videre på spennende prosjekter, som jeg gleder meg til å fortelle dere mer om etter hvert!

Hva driver du med denne sommeren? Uansett hvor du er og hva du holder på med, håper jeg du har en strålende sommer! ☀

Hovedbilde: Ariane 5-rakett (DLR German Aerospace Center – fargene er justert)

Relaterte innlegg

Kommentarer

  1. Vegard sier:

    Jeg er nå på ferie til Nord-Norge og Andøya med familien min, og har opplevd mye fint, bl.a. Spaceship Aurora ved Andøya Space Center. Med barn på 3 og 7 kan det være utfordrende å finne aktiviteter som passer for dem, samtidig som vi voksne også kan ha det gøy. Spaceship Aurora var en fin opplevelse, selv om jeg føler de kunne gjort mer ut av ting i utstillingsrommet, og litt mer info om det de faktisk driver med der. Men romferden i simulatoren, som er hovedattraksjonen, var artig. 7-åringen min var pilot på ferden, og det var veldig stas for ham.

    1. Så spennende at du er akkurat der! Synd å høre at utstillingsrommet ikke levde opp til forhåpningene. Jeg er spent på å se det selv. Kos dere masse videre!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.