Verdensrommets fjernhet

Det er ikke alltid jeg klarer å engasjere meg for verdensrommet.

Det kan virke som en enorm luksus å bry seg om verdensrommet og romfart. Verdensrommet er tross alt veldig fjernt fra oss. Og i mange tilfeller synes ikke verdensrommet å angå hverdagslivene våre. Jeg har i det siste selv kjent at det har vært vanskelig å engasjere meg. Det er ikke fordi universet ikke er verdt å bry seg om eller at det å utforske universet ikke kommer oss til gode. Men det kan være slitsomt å ha det fjerntliggende fokuset hele tiden. I blant har jeg bare lyst til å leve på Jorden og glemme alt som skjer utenfor atmosfæren vår. Jeg har lyst til å være til stede i nåtiden, fremfor å tenke på fjerne verdener jeg aldri kan besøke eller tidspunkt i universets historie jeg aldri kan oppleve. Jeg vil bare være her, nå. Enkelt og greit.

På tide med en pause

Jeg får dårlig samvittighet når jeg mister engasjementet slik som nå. For jeg er så heldig som får holde på med det jeg holder på med, så jeg burde egentlig kost meg glugg i hjel. Og jeg har et kjempespennende prosjekt jeg nettopp har startet med som jeg gleder meg til å fortelle dere mer om! Men forholdet mitt til universet har alltid vært komplisert. Jeg kommer aldri til å ha en Knut Jørgen Røed Ødegaard-type entusiasme for verdensrommet hvor jeg syns alt er fantastisk spennende og interessant til enhver tid. Universet er spennende, men det er også vanskelig å forholde seg til. I alle fall for meg. Og i perioder kan det være litt tungt.

Kanskje er det fordi det er sommer at avstanden til universet føles ekstra stor. Kanskje er jeg bare sliten. Kanskje har jeg sittet for mye alene hjemme og jobbet, og trenger forandring. Eller aller helst: litt ferie. Jeg tror det er ferie jeg trenger for å lade opp batteriene igjen.

Er det flere enn meg som gleder seg til ferie nå? Mange er kanskje godt i gang med ferien allerede 🙂 Hvor i universet skal du ferdes denne sommeren? For min del blir det sannsynligvis en ukes tid på fjellet i alle fall – forhåpentligvis helt uten datamaskinen – noe som blir utrolig deilig ?☀ Men det blir nok ikke før om noen uker, så jeg må bare holde ut litt til!

Hovedbilde: pxhere

Relaterte innlegg

Kommentarer

 1. Geir sier:

  utforskning av verdensrommet og romfart har påvirket og påvirker hverdagslivet vårt mer enn folk aner, (blir litt mye kopiert tekst men mener det er verdt å ta med her,) «Overcoming the challenges of working in space has led to many technological and scientific
  advances that have provided benefits to society on Earth in areas including health and
  medicine, transportation, public safety, consumer goods, energy and environment, information
  technology, and industrial productivity.  
  The wider list of technological
  benefits encompasses improved
  solar panels, implantable heart
  monitors, light‐based anti‐cancer
  therapy, cordless tools, light‐ 
  weight high‐temperature alloys
  used in jet engine turbines,
  cameras found in today’s cell
  phones, compact water‐
  purification systems, global
  search‐and‐rescue systems and
  biomedical technologies.
  God ferie Maria 🙂

  1. Det har du helt rett i 🙂 Jeg har planer om å skrive mer om det på bloggen fremover, slik som i dette innlegget: http://www.astromaria.no/2018/06/06/spin-off-1-romdraktens-mange-nytteomrader/

   God ferie til deg også, Geir!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.