Webside: Exoplanet Travel Bureau

Har du noen gang drømt om å reise til en eksoplanet? Nå har du muligheten!

Så langt har vi oppdaget oppunder 4000 eksoplaneter. De fleste har vi oppdaget med indirekte metoder, som betyr at vi ikke har sett planeten direkte. I stedet har vi sett effekten av planetenes nærvær gjennom å se på gravitasjonskrefter eller at planeten har skygget for lyset fra stjernen sin. Vi har ikke faktiske bilder av overflaten til disse fjerne verdenene. Og kanskje vil vi aldri få det heller, for selv de nærmeste eksoplanetene er utenkelig langt unna. Men det er lov å drømme seg bort likevel!

NASA lanserte nylig nettstedet Exoplanet Travel Bureau hvor du kan «besøke» overflaten til noen utvalgte eksoplaneter, slik som for eksempel Trappist-1e:

Skjermdump fra websiden.

NASA er veldig tydelig på at grafikken som vises er kunstneriske fremstillinger som ikke har noe særlig grunnlag i virkeligheten. Så man får ta det for hva det er, nemlig litt hyggelig science fiction 🙂

Du kan besøke nettsiden her! Jeg anbefaler også å sjekke ut nettsiden www.exoplanets.nasa.gov for masse fakta om eksoplaneter!

* * *

Hvilken eksoplanet ville du helst reist til i virkeligheten?

Relaterte innlegg

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.