Video: «Space Oddity» fra ombord ISS

Musikk fra en tinnboks.

Den kanadiske astronauten Chris Hadfield har reist ut i verdensrommet tre ganger: Én reise til den tidligere russiske romstasjonen Mir, og to reiser til Den internasjonale romstasjonen (ISS). I tillegg til å være astronaut, er han en musiker. Før han forlot ISS for siste gang i 2013, spilte han inn sangen «Space Oddity» av David Bowie ombord på ISS.

Musikkvideoen

Mange av dere har kanskje sett musikkvideoen tidligere, for den tok internett med storm da den først kom. Den er «gammelt nytt» sånn sett. Men jeg syns det var et koselig gjensyn å plutselig kommer over den igjen denne uken, og jeg syns at den burde være nevnt på bloggen, som jeg startet året etter musikkvideoen kom.

Musikkvideo til sangen kan du se her:

Hadfield forteller om musikkvideoen i videoen nedenfor, om hvordan den ble filmet, ordene i sangen som ble endret (og godkjent av Bowie selv!) og mer:

David Bowie var også det musikalske valget når SpaceX skøyt opp sin Falcon Heavy-rakett med en Tesla ombord tidligere i år. Les mer om dette i dette blogginnlegget.

Hadfield spilte også inn annen musikk mens han var ombord ISS. I 2015 ga han ut albumet Space Sessions: Songs From a Tin Can hvor alle sangene er spilt inn ombord ISS.

I.S.S. (Is Somebody Singing?)

I en annen musikkvideo spiller Hadfield en duett sammen med Barenaked Ladies, bandet bak kjenningsmelodien til TV-serien Big Bang Theory. Sangen heter «I.S.S. (Is Somebody Singing?)» hvor Hadfield spiller og synger fra ombord ISS, mens bandet befinner seg på jordkloden. Les sangteksten her, og se musikkvideoen til sangen her:

Hvilken sang skulle du ønske at ble spilt i verdensrommet?

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.