AstroMaria bygger: LEGO-satellitt

Klar for å observere universet!

Dette er et LEGO-sett fra 1999 som jeg kjøpte på eBay for over et år siden da jeg var på jakt etter rominspirerte LEGO-sett. Jeg falt for de glitrende solcellepanelene, dataskjermen og den gullfargede kuppelen. Og så syns jeg det ser litt retro ut. Nå har jeg endelig bygd det!

LEGO-settet

Dette LEGO-settet er veldig lite og du kan bygge det på få minutter. Så det er ikke en veldig spennende byggeopplevelse, men den har noen artige deler og fine klistremerker.

Uansett om byggeprosessen ikke er all verdens spennende, så blir det en fin, liten satellitt til slutt som det går an å ha til pynt eller fly rundt og utforske ditt fantastiunivers med 🙂 Bakpå esken var det bilde av to litt annerledes måter å bygge satellitten på, men de var ikke like fine som originalen.

På den lille LEGO-skjermen ser det ut som satellitten ser på en komet og sender data tilbake til Jorden. Månen er også med.

Det gullfargede visiret til astronauten som beskytter mot det sterke sollyset i verdensrommet, kan åpnes. Under har astronauten på seg headset og mikrofon for å kunne kommunisere med andre astronauter og med jordkloden.

* * *

Jeg vet ikke om det er meningen at denne LEGO-satellitten skal etterligne en faktisk satellitt eller romteleskop. Jeg gjorde noen bildesøk på Google for å se om jeg fant noe som lignet, og det nærmeste jeg kom var denne satellitten. Kanskje vet du om andre satellitter som ligner mer?

Eier du dette LEGO-settet? Hva syns du om det i så fall?

Sjekk taggen «AstroMaria bygger» for å se hva annet jeg har bygd!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.