Webside: Rocket Women

Rocket Women er en blogg som viser frem kvinner i romfartsindustrien.

Bloggen Rocket Women drives av Vinita Marwaha Madill som jobber som Space Operations Engineer hos Den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA). På bloggen intervjuer hun kvinner som jobber innen romfartsindustrien og unge jenter som sikter mot en fremtid i romfartsindustrien. Det er flott å se alle de forskjellige kvinnene som er involvert i romfart på bloggen, og hvor mange ulike karriereveier som finnes innen romfartsindustrien.

Et univers av muligheter

Det finnes utenkelig mange måter å være involvert i romfart på. Fra en flight controller i Mission Control til en ingeniør som designer neste generasjons satellitter, til geologer som forbereder astronauter på oppdrag til overflaten av Månen eller Mars, til biologer som designer livsnødvendige systemer for mennesker i rommet, og astrofysikere som løser universets mysterier, for å nevne noen.

På bloggen Rocket Women kan du lese en rekke dybdeintervjuer hvor jentene og kvinnene forteller om sin utdannings- og karrierevei, jobben deres og hvem de er blitt inspirert av. Du kan også følge Vinita på Instagram for sitater fra romfartskvinner. Her er noen eksempler:

* * *

Siden vi først snakker om romfartskvinner, har jeg også lyst til å dele denne lille videoen hvor den første kvinnelige astronauten, Sally Ride, forteller om sine opplevelser rundt det å være den første kvinnelige astronauten:

Hør mer fra kvinnelige astronauter om deres opplevelser i kortfilmen «Dot of Light».

* * *

Hvilke romfartskvinner syns du er inspirerende?

Hovedbilde: bakgrunnsbildet viser en oppskytning av romfergen Atlantis (NASA)

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.