Følg med på rakettoppskytninger med appen Space Launch Now

Det skytes opp raketter stadig vekk. Men hvor, når og hvorfor?

Tidligere i måneden skrev jeg om store romfartshendelser vi kan se frem til i 2018. Da er det praktisk med et verktøy som gjør det lett å følge med på rakettoppskytningene. Space Launch Now er en gratis app for Android-telefoner som gir en fullstendig oversikt over tidspunktet for rakettoppskytninger, hvor oppskytninger skjer fra og hva slags last som er ombord. Ett døgn før en oppskytning kan man få en pushvarsel på telefonen som sier ifra. Man kan sjekke status for oppskytningen («GO» eller «NO GO») med lenke til live-sending av oppskytningen og man kan lære om raketten som skal skytes opp. Man kan også se på oversikten over kommende og tidligere rakettoppskytninger.

Noen skjermbilder fra appen:

Jeg syns det er artig å få pushvarsler om hva som foregår – da føler jeg meg litt som en del av det ? Og det er overraskende hvor ofte det er rakettoppskytninger! ?

Du kan også følge med på rakettoppskytninger på nett, for eksempel via nettstedet Spaceflight Now. Kennedy Space Center har også en egen nettside med rakettoppskytningene som skjer der fremover.

* * *

Følger du med på rakettoppskytninger? Hvilken lignende app vil du anbefale til iPhone? Eller er det andre apper og nettsteder du kan anbefale?

Hovedbilde: bakgrunnsbilde av SpaceX og logo fra Space Launch Now satt sammen av meg

Relaterte innlegg

Kommentarer

 1. Jeg abonnerer på denne kalenderen: https://calendar.google.com/calendar/embed?src=msacpn523mpjgq0jlooh41eme4@group.calendar.google.com

  Oppdateres hyppig, og inneholder link til webcast osv for hver launch.

  Er nok ikke like funksjonell som appen, men veldig nyttig for å få kjapp oversikt over hva som skjer når, og hvordan få mer info.

  Bruk denne for å abonnere inn i kalenderappen:

  https://www.google.com/calendar/ical/msacpn523mpjgq0jlooh41eme4%40group.calendar.google.com/public/basic.ics

  1. Det var smart! Takk for tips og lenker 😀

 2. Are Vig sier:

  Delte vi grunnurustning da?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.