AstroMarias julekalender: Luke 5

ANNONSE // Det er tid for å åpne den femte luken i den astronomiske julekalenderen!

I desember er det astronomisk julekalender her på bloggen. I dagens luke er det astronomiinspirert sminke! Sminke og verdensrommet virker kanskje som en rar kombinasjon, men det er egentlig ikke det. Universet er det vakreste som finnes, og sminke brukes for å fremheve vår egen skjønnhet. Da er det kanskje ikke så rart at sminkeprodusenter liker å lage produkter som har navn og/eller utseende inspirert av verdensrommet. Selv syns jeg det er veldig gøy med sminke, og jeg syns det er ekstra gøy når jeg kommer over sminke som henter inspirasjon fra universet.

I dagens luke skjuler det seg to øyenskyggepaletter fra merket BH Cosmetics som begge består av 18 høypigmenterte og glitrende farger inspirert av verdensrommet:

Galaxy Chic Baked Eyeshadow Palette

Fargene i Galaxy Chic-paletten er inspirert av ulike objekter i solsystemet vårt – planeter, måner, kometer, asteroider og meteorer – samt Melkeveien og kosmisk støv.

Planetene i solsystemet vårt har et bredt spenn av farger. Dette henger sammen med hvilke stoffer de består av. For eksempel er Venus gul på grunn av svovelsyre, Mars er rød på grunn av ruststøv, Uranus og Neptun er blåaktige på grunn av metan, mens på Jupiter og Saturn skyldes de lyse gassområdene ammoniakk, mens de mørkere guloransje områdene skyldes ammoniumhydrosulfid.

Supernova 18 Color Baked Eyeshadow Palette

Fargene i Supernova-paletten er inspirert av stjerner.

Stjerner kan faktisk ha forskjellige farger som rødt, gult, hvitt og blått. Fargen til en stjerne henger sammen med hvilken temperatur den har, illustrert i denne figuren. Hvis du ser nøye etter på stjernehimmelen, kan du faktisk se at det er noen stjerner som er rødlige i fargen, slik som for eksempel Betelgeuse i stjernebildet Orion og Aldebaran i stjernebildet Tyren.

Bli med i trekningen!

De to produktene skal gis bort til to heldige vinnere. For å være med i trekningen, trenger du bare svare på følgende spørsmål: Hvilken av de to palettene ønsker du deg? 🙂 Fristen for å svare er onsdag 13. desember kl. 12. Vinnerne trekkes tilfeldig blant deltakerne og annonseres i neste innlegg.

Følg bloggen i sosiale medier for å få med deg de neste kalenderlukene: Facebook / Instagram / Twitter / Snapchat.

Sminkepalettene er sponset av blivakker.no

Vinneren av forrige kalenderluke: Peter Bergheim. Gratulerer! Håper du får stor glede av «Professor Astrokatt»-boken! Takk til alle som deltok – det var spennende å høre hvor dere kunne tenke dere å reise! Forhåpentligvis blir noen av destinasjonene mulig å besøke en gang i fremtiden 😉 

Hovedbilde: NASA/JPL-Caltech/Penn State (fargene er justert)

Relaterte innlegg

Kommentarer

 1. Silje M.S. sier:

  Galaxy Chic Baked Eyeshadow Palette ✨

 2. Kamilla Wesenberg sier:

  Galaxy Chic 😀

 3. Arhhh, jeg klarer ikke velge mellom disse da! Vanskelig spørsmål til å være så enkelt?
  Den første ser mest shiny og fantastisk ut, men den andre (supernova) virker som en jeg kanskje ville brukt flere av fargene til? Så da blir det den, da.

 4. Tina Rosenvold sier:

  Supernova✨

 5. Nina Dalan sier:

  Supernova 18?

 6. Astrid Myren sier:

  Galaxy Chic 😀

 7. Carina sier:

  Supernova 🙂

 8. Helle sier:

  Galaxy chic ??

 9. Marit Cecilie Frodesen Cudmore sier:

  ✨Supernova ?✨

  1. Hei Marit! Du er blitt trukket ut som vinneren av Supernova-settet! For å få tilsendt sminkesettet må du registrere adressen din hos blivakker.no slik at de får deg inn i systemet sitt. Si ifra til meg på hallo@astromaria.no når du har gjort det, så skal jeg si ifra til dem slik at de får sendt settet til deg. Gratulerer! 😀

   1. Marit Cecilie Frodesen Cudmore sier:

    Så gøy!! Tusen takk for super julekalender ?

 10. Lene sier:

  Galaxy Chic 🙂

  1. Hei Lene! Du er blitt trukket ut som vinneren av Galaxy-settet! For å få tilsendt sminkesettet må du registrere adressen din hos blivakker.no slik at de får deg inn i systemet sitt. Si ifra til meg på hallo@astromaria.no når du har gjort det, så skal jeg si ifra til dem slik at de får sendt settet til deg. Gratulerer! 😀

 11. Maren Rasmussen sier:

  Galaxy Chic ?

 12. Karina Marthinussen sier:

  Galaxy Chic Baked Eyeshadow Palette ??

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.