Video: «Dot of Light»

Kortfilmen Dot of Light forteller om tre kvinnelige astronauters opplevelse av å reise ut i rommet.

I kortfilmen Dot of Light møter vi de tre astronautene Dr. Kathryn D. Sullivan (geolog, tre romreiser), Nicole Stott (ingeniør, to romreiser) og Anousheh Ansari (ingeniør, én romreise) som forteller om sine reiser til Den internasjonale romstasjonen. Filmen kombinerer intervjuer og arkivklipp. Jeg stusser over hvor uvant det er for meg å se kvinnelige astronauter. Kanskje er det derfor jeg syns det er ekstra fint å se dem snakke om sine opplevelser. Det betyr noe for meg å se disse kvinnene, og det betyr sikkert noe for andre jenter og kvinner å se det også. Kvinner kan selvfølgelig også være astronauter 🙂

Det viser seg at det finnes mange flere kvinnelige astronauter enn jeg trodde. Etter å ha tatt en titt på oversikten til Wikipedia, er det over 60 stykker! Men det har vært ganske mange astronauter, så kvinner utgjør likevel bare rundt 11 % av totalen.

Har du drømt om å bli astronaut? Kanskje drømmer du om det fortsatt? ?

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.