Mennesket & universet

Gjennom nydelige, surrealistiske og dramatiske illustrasjoner i serien The Observatory, viser Anxo Vizcaíno mennesket som en aktiv og tankefull observatør av universet. 

Mennesker har sett opp mot himmelen i tusenvis av år. Vi har fundert på hva som finnes der oppe og hva vår plass er oppi alt sammen. Gjennom utviklingen av fysikken og teknologien, har vi kunnet observere og forstå stadig mer av universet og objektene som finnes der ute. Vi har lært at vi er små i universet, men vi har også lært at det som foregår der ute har betydning for oss og for kloden og solsystemet vårt. Universet er en del av oss. Og jo mer vi studerer det, desto mer forstår vi om oss selv og vårt lille hjørne av universet.

I disse vakre og poetiske illustrasjonene til Anxo Vizcaíno ser vi mennesker som studerer, funderer og filosoferer over planeter og galakser, og som reiser gjennom det som kan se ut som et ormehull. Illustrasjonene viser at mennesker er en del av universet og at vi er unektelig sammenkoblet med universet rundt oss og at vi trekkes mot stjernene.

Hvilket bilde liker du best?

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.