Mine fineste astronomiting: Stjernebildesmykke

Stjernehimmelen er noe av det fineste som finnes og jeg skulle helst hatt stjerner på omtrent alt jeg eier.

Jeg har lenge ønsket meg et fint stjernebildesmykke. Men det er vanskelig å finne noe sånt i vanlige smykkebutikker, så da ble løsningen å lete på Etsy. Etter noen uker med venting har jeg nå fått smykket i posten og det er så søtt og fint! Så nå kan jeg smykke meg med stjerner! ⭐

Smykket viser Karlsvogna. Karlsvogna er ikke i seg selv et stjernebilde, men en del av stjernebildet Store bjørn, vist nedenfor. Karlsvogna er rett og slett bakdelen og halen til bjørnen. Karlsvogna består av de syv mest lyssterke stjernene i Store bjørn, som er grunnen til at den skiller seg ut på himmelen.

Stjernebildet Store bjørn. Bilde: Wikipedia Commons

Karlsvogna. Bilde: Joiseyshowa (Flickr), fargene er justert av meg

Du kan finne smykker med mange andre stjernebilder på Etsy også, men jeg liker hvor ikonisk, stilig og tydelig Karlsvogna er. Skulle jeg valgt et annet stjernebilde, ville jeg sannsynligvis valgt Kassiopeia. Hvilket stjernebilde syns du er finest?

Ønsker alle en fin og stjerneklar helg! ✨

Relaterte innlegg

Kommentarer

 1. Tove D sier:

  Hei, Cassiopeia er veldig vakker. Lett å forme som halskjede. Ellers ville Orion blitt et annet staselig smykke. Lykke til videre i letingen etter vakre stjernemønster.

 2. Så fint! 🙂

  Og selvfølgelig skal du ha smykker med stjerner!

  Jeg har smykke med jordklode. Soletraveller må jo ha det 😉

  Klem på deg!

  Jeanette/
  Soletraveller

  1. Å, et jordklodesmykke må du selvfølgelig ha! Enkel og vakker nerding 🙂

 3. Are sier:

  Ursus minor eller cleopatas pyrimidos

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.