Bok: «Stjerne til stjerne»

Tegn deg over stjernehimmelen med denne fargerike, fine og lærerike prikk-til-prikk-boken.

Stjernehimmelen er utrolig vakker å se på. Gjennom historien har mennesker brukt stjernene til å fortelle historier, ved å se for seg at stjernene danner formene til ulike karakterer og dyr. Aktivitetsboken Stjerne til stjerne (Orage forlag) inneholder 29 stjernebilder som du kan streke deg gjennom ved å følge prikkemønsteret. Hvert stjernebilde kommer med litt info om stjernebildet, slik som den mytologiske bakgrunnshistorien, hvor du kan finne stjernebildet, litt om de sterkeste stjernene, osv.

Prikk deg gjennom stjernehimmelen

Prikkemønsteret som skal følges i boken er tidvis nokså komplisert og pirkete. Man skal ha både tålmodighet og godt syn for å komme seg gjennom. Ett stjernebilde består gjerne av 300–600 prikker. Bakerst i boken er en fasit som viser hvordan stjernebildene skal se ut. Det blir veldig pent, og når man har tegnet opp alle prikkene, kan man fargelegge tegningene om man vil.

Astrofysikere er ikke nødvendigvis så veldig gode på å peke ut stjernebilder på himmelen (i hvert fall en del av de jeg kjenner og meg selv inkludert), så for meg er dette en fin mulighet til å bli litt bedre kjent med stjernebildene. I tillegg kjenner jeg at det er deilig å gjøre noe på papir i blant, siden jeg sitter så mye foran skjermen hver dag. Så det er egentlig ganske avslappende og fint å sitte med prikkeboken og høre på musikk 🙂 De siste tiårene har fargeleggingsbøker blitt svært populært blant voksne – kanskje er det prikkeboken sin tur?

Det eneste jeg ikke liker med boken er at på sidene med stjernebildene som inngår i horoskoper står det hvilke personlige egenskaper som er forbundet med stjernebildet … (les: pseudovitenskap).

* * *

Sjekk ut hvilke andre bøker jeg har skrevet om på bloggen under emneknaggen bok ?

Relaterte innlegg

Kommentarer

  1. Are sier:

    Har prøvd lyren-harpen med romersk stil dvs buer istf rette linjer etter anbefaling og mangler en 1 stjerne eller ikke finner den så kan den vel være deg❗️?⭐️

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.