Researcher’s Night 2017 på Teknisk museum

På fredag var det duket for Researcher’s Night i hele Europa. 

Den siste fredagen i september er viet til Researcher’s Night – eller forskernatt – i Europa. Da kan man få vitenskapelig påfyll og høre fra forskerne selv om hva de driver med, gjennom drøssevis av arrangementer rundt om i Norge og Europa. Målet er å skape begeistring og forståelse for forskning.

Teknisk museum inviterte på fredag til forskernatt hos seg i samarbeid med Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiO og Realfagsbiblioteket ved UiO. Kvelden ble fylt med foredrag om Birkelands nordlyseksperiment, romværvarsel, mørk materie, samt stjerner og grunnstoffene. I tillegg var det konsert, droneworkshop, omvisning i utstillingene hos Teknisk museum og sci-fi-quiz.

Ann-Cecilie Larsen forteller om hvor grunnstoffene kommer fra ved hjelp av emojier.

Min tidligere professor i kvantefysikk, Are Raklev, og min tidligere gruppelærerer i emnet «Svingninger og bølger» forteller om mørk materie.

Quizmaster

Jeg hadde ansvar for å styre sci-fi-quizen, så jeg fikk prøvd meg som quizmaster for første gang! Det var Kyrre hos Realfagsbiblioteket som lagde mesteparten av quizen, som ble en fin blanding av film- og lydklipp, bilder og tekst fra ny og gammel science-fiction. Jeg har ikke stort med sci-fi-cred, men fant på noen spørsmål jeg også kunne bidra med 🙂

Klar for quiz! Jeg hadde selvfølgelig designet en passende forside til presentasjonen 😉

Det var mange folk som ble med på quiz!

Jeg håper de som var med syns det var en artig quiz og at de ble inspirert til å sjekke ut flere sci-fi-filmer, TV-serier og bøker! ? Det ble i alle fall jeg, og jeg har brukt helgen til å bli hekta på Netflix-serien Stranger Things. Kom gjerne med anbefalinger av filmer, TV-serier og bøker som du syns jeg burde sjekke ut!

* * *

Feiret du Researcher’s night på fredag?

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.