Bok: «Cosmos: The Infographic Book of Space»

En bok som visualiserer fakta om verdensrommet.

Jeg elsker infografikk. Ved at informasjon blir visualisert, kan innholdet bli enklere å forstå, mer informasjon kan fordøyes på en gang, og ikke minst: det kan se utrolig stilig ut, sammenlignet med trøtte grafer. Derfor ble jeg veldig glad for å oppdage boken Cosmos: The Infographic Book of Space (2015), en bok stappfull av data om verdensrommet, visualisert på en forståelig og engasjerende måte.

Boken er skrevet av astrofysikerne Stuart Lowe og Chris North og er delt inn i ni kapitler, hvor hvert kapittel tar for seg hvert sitt fagområde, fra romfart til planeter til kosmologi. Du kan bla gjennom et par av de første sidene på Amazon.

Her er en av mine favorittinfografikker i boken fordi den er så enkel og grafisk, som viser hva slags objekter som finnes i Messierkatalogen (det kunne vært en kul plakat):

Her er noen flere nærbilder fra boken:

Oversikt over raketter som har sendt fartøyer og last ut i verdensrommet.

Størrelsen på Solen sammenlignet med andre stjerner.

Innholdet i universet.

Tidslinje for teleskoper. Grønn = radioteleskoper, blå = infrarøde teleskoper, lilla = optiske teleskoper.

Boken har også en interaktiv nettside hvor du kan leke med forskjellig statistikk og visualisere informasjon til noen av de forskjellige kapitlene. 😀 Du kan for eksempel se hvor mange planeter vi har ment at det har vært i solsystemet vårt til ulike tider, og hva vi har valgt å kalle en planet (selv Solen har vært i den gruppen en gang) eller få en oversikt over alle de interplanetariske romfartøyene vi har sendt ut for å utforske solsystemet.

Hva er den kuleste infografikken du har sett om verdensrommet?

Sjekk ut hvilke andre bøker jeg har skrevet om på bloggen under emneknaggen bok ?

Relaterte innlegg

Kommentarer

  1. Are sier:

    Kommer sikker til å lese boken!?En del brukes forhåpentlig vis i matte historie og georafitimene på skolen krl fag også! Har lest om geronimo og comanchene og så blir det din anbefaling i jula! AaHi

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.