Redesign av «Fra Fysikkens Verden»

Jeg har redesignet vitenskapsbladet Fra Fysikkens Verden.

Fra Fysikkens Verden (FFV) er medlemsbladet til Norsk Fysisk Selskap (NFS) som kommer ut fire ganger i året, og er i en imponerende 79. årgang! I bladet kan man lese om nyhetssaker og dybdeartikler fra fysikken, få med seg informasjon om eventuelle norske fysikkarrangementer, og lese om nye fysikkdoktorer og nekrologer for norske fysikere. NFS ønsket å fornye designet og produksjonsprosessen, og tok kontakt med meg! 😀

Bladet har tidligere hatt en veldig teksttung layout med lite variasjon. Artiklene har  vært satt i LaTeX og trykkeriet har stått for å få satt opp bladet, som er en gammeldags, tungvint og dyr måte å gjøre det på. Nå er bladet kommet seg over i InDesign hvor det er enklere å eksperimentere med layout og vi kan sette opp bladet selv. Forhåpentligvis er leserne fornøyd med forandringen, men den eldre lesergruppen syns kanskje det ble litt mye å fordøye. Her kan du se hvordan det så ut før og nå:

Fra Fysikkens Verden. Venstre: før. Høyre: nå.

Forsiden pleier å ha én bestemt farge for hver årgang. I år ble det gult, og så blir det en annen farge neste år. Denne fargen går også igjen inni bladet:

Innholdsfortegnelsen er blitt flyttet inn i bladet og gjort mer oversiktlig ved å dele innholdet inn i seksjoner.

Mer bildebruk! Når bladet først skal trykkes i farger, er det fint å kjøre på med store, fargerike bilder innimellom.

Små detaljer som «Fysikknytt»-fane på nyhetsartiklene, faktaboks og pil som viser at artikkelen fortsetter på neste side.

I tillegg til å ha redesignet FFV, er jeg også blitt redaksjonssekretær i bladet! Hovedjobben går ut på å sette opp layouten til bladet for hver utgave, men jeg kommer også med innspill når det gjelder tekstene som sendes inn, samt strukturen i bladet. Jeg håper også jeg kan bidra til å få unge fysikere til å skrive for bladet etterhvert. Send meg gjerne fysikkrelaterte tekster hvis du har noen! Kanskje jeg skal prøve å skrive noe for bladet selv til høsten når jeg får litt mer tid 🙂

Du kan bla gjennom tidligere utgaver av bladet her. Nå er vi i full gang med å ferdigstille årets andre utgave som skal komme i midten av juni.

Hva syns du om det nye designet? (Det blir nok noen småjusteringer fremover mens det nye designet «går seg til».)

Relaterte innlegg

Kommentarer

 1. Åshild Fredriksen sier:

  Flott innlegg! Vi i Norsk Fysisk Selskap er veldig glade for at vi fikk deg med på laget for å fornye og produsere bladet!

  1. Så hyggelig å høre, Åshild! 😀

 2. Kathrine sier:

  Flott, Maria!

 3. Are sier:

  Du får skriv litt om norfolk fenomenet!?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.