Én måned igjen av masteroppgaven!

1. juni skal jeg levere masteroppgaven min. Det nærmer seg med stormskritt!

Nå har jeg mer eller mindre fått all dataene jeg trenger for å kunne gjøre ferdig masterprosjektet mitt, så det som gjenstår nå er å konkludere hva dataene forteller meg og skrive ferdig selve masteroppgaven! Masteroppgaven skal ikke bare ta for seg hva jeg har gjort, men også ta opp hva som er blitt gjort av andre tidligere, bakgrunnen for at jeg har gjort det jeg har gjort, og hvilken betydning resultatene mine har for fremtidig forskning på området.

Den vanskeligste delen av hele oppgaven er å se på alle figurene jeg har lagd og prøve å konkludere noe basert på dem, for dataene mine har så mange dimensjoner. Jeg skal også prøve å forklare hvorfor resultatene blir som de blir.

Akkurat i dag tar jeg riktignok en liten pause fra å se på dataene mine og skriver i stedet om motivasjonen og bakgrunnen for prosjektet mitt, slik at jeg har dette noenlunde på plass. Jeg har en tendens til å skrive på mange forskjellige deler av masteroppgaven på én gang, og det blir ikke så effektivt, så i dag skal jeg fokusere på forholdet mellom supermassive sorte hull og galakser ❤ Å jobbe med selve masteroppgaven er på en måte den triveligste delen av studieåret, for nå handler det om skriving, og jeg elsker jo å skrive 😀 Trikset er å skrive detaljert nok, men ikke mer, slik at det blir kort og presist. Dessuten må jeg referere til en rekke vitenskapelige artikler som andre astrofysikere har skrevet, både for å kreditere de som har gjort viktig arbeid og for å støtte oppom utsagn jeg kommer med.

Veilederen-Marianne syns det bør skrives en vitenskapelig artikkel om prosjektet mitt slik at resultatene potensielt kan bli publisert i et vitenskapelig tidsskrift, ettersom det ikke er noen som har gjort det jeg har gjort før. For å komme i et vitenskapelig tidsskrift må artikkelen bli fagfellevurdert, det vil si at et par andre fagfolk innen samme fagområde skal lese gjennom artikkelen og komme med eventuelle tilbakemeldinger og til slutt en godkjenning (forhåpentligvis). Det hadde jo vært veldig stas å skrive en artikkel basert på oppgaven – selv om det innebærer litt ekstra jobb etter at oppgaven er levert – for da vil jeg faktisk kunne si at jeg har bidratt til vitenskapen slik at disse ti månedene med arbeid ikke har vært forgjeves, og da kan andre forskere faktisk sitere arbeidet mitt! (Jeg tror ikke det er noen som siterer masteroppgaver.)

* * *

Jeg prøver å få på plass dato for når jeg skal ha presentasjonen av oppgaven min, som skal skje i løpet av juni en gang. Da kan du komme og høre på, hvis du vil! Jeg sier ifra når jeg vet når det blir 🙂

Relaterte innlegg

Kommentarer

  1. Are sier:

    Jord-atmosfære-rom og alt ender i et univers!Lykke til med avhandlingen i sirkel omkrets!????®©

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.