Film: «Hidden Figures»

Det var kvinnedagen i går, og hva var vel bedre enn å dra på førpremiere på Hidden Figures?

I går kveld kveld arrangerte Realfagsbiblioteket førpremiere på årets store astronomifilm, Hidden Figures. Det måtte jeg selvfølgelig være med på! Jeg blir alltid begeistret når det kommer en ny astronomifilm, men det er ekstra stas når det kommer en film som handler om astrofysikere (eller matematikere eller fysikere, som her), fremover astronauter, for det er som regel astronauter det handler om.

Hidden Figures handler om tre afro-amerikanske kvinner som jobbet som «menneskelige computere» hos NASA under romkappløpet på 1960-tallet: Katherine Johnson jobbet med å beregne baner for Project Mercury – det første bemannede romfartsprogrammet i USA, Mary Jackson forsøkte å bli den første kvinnelige ingeniøren hos NASA, mens Dorothy Vaughan forsøkte å gjøre sine kvinnelige «computere» klare for fremtiden da den første IBM-maskinen kom til NASA og utfordret jobbene deres.

Foto/Copyright: 20th Century Fox

Foto/Copyright: 20th Century Fox

Hidden Figures er på mange måter en «feel good»-film, samtidig som den tar for seg viktige tema som raseskille og kvinner i realfag (og for noen kule kvinner!). I tillegg gir den en historieleksjon i begynnelsen av romkappløpet.

Filmen er basert på boken Hidden Figures: The American Dream and the Untold Story of the Black Women Mathematicians Who Helped Win the Space Race som er skrevet av Margot Lee Shetterly.

Hidden Figures har premiere i Norge i morgen. Lad opp med å se trailer for filmen her:

* * *

Men det er mer! Nylig annonserte LEGO at de skal produsere et eget LEGO-sett for å hylle noen av damene som har spilt en stor rolle i NASA. Settet heter Women of NASA og Katherine Johnson er en av kvinnene i settet. Det settet må jeg ha når det kommer! 😀 Dessuten har Mariann Asanuma‏ lagd denne fantastiske LEGO-utgave av filmplakaten til Hidden Figures:

Plakat: Mariann Asanuma‏

Skal du se filmen?

Sjekk ut andre filmer jeg har skrevet om på bloggen under emneknaggen film ?

Relaterte innlegg

Kommentarer

  1. Are sier:

    Det fins univerisiteter i dublin og london og!:)

  2. Are sier:

    Den som lever får kanskje se, trinn to og tre og vel overstått bursdag!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.