Tilbake i København

Jeg er tilbake i København etter en travel Oslo-uke. Nå er det på tide å konsentrere meg om masteroppgaven igjen!

Det har en tendens til å bli veldig hektisk når jeg tar en tur til Oslo. Det er møter og legebesøk og frisørtimer og folk å treffe, og i tillegg var det bursdagen min! Det er kjempehyggelig at det skjer så mye, men det blir ikke like mye tid til å jobbe med masteroppgaven og frilansoppdrag som det blir i København. Så på akkurat den måten er det fint å være tilbake i København, for det betyr at jeg får vært ganske produktiv. Samtidig er det alltid trist å måtte forlate Oslo …

Masteroppgaven – et numeriment!

Det er utrolig deilig å vite at jeg er over halvveis i København-oppholdet mitt nå! Jeg tror våren kommer til å gå fort: Det går mot lysere tider og det er masse å gjøre!

Jeg blir litt småstresset innimellom når jeg tenker på hvor tidkrevende det er å kjøre programmene til masteroppgaven min. Forrige uke oppdaget jeg en bitteliten feil i en bitteliten del av programmet mitt, så jeg må kjøre det jeg har kjørt så langt om igjen … ? Men sånn går det i blant. Mens programmet kjører på en rekke forskjellige servere og på laptopen min, skriver jeg på masteroppgaven, leser vitenskapelige artikler som er relevant for det jeg driver med, og skriver programmer som jeg trenger videre for å bearbeide og plotte alle dataene jeg produserer. Noen snaps fra det foreløpige arbeidet:

Jeg snakket litt med Sunniva om hva jeg driver med i masteroppgaven min, og at jeg ikke gjøre observasjoner og studere data fra dette (et eksperiment), men at jeg jobber teoretisk ved at jeg produserer egne data og studerer disse (et numerisk eksperiment). Da fortalte hun at hun har begynt å bruke begrepet numeriment (numerisk + eksperiment) for å beskrive nettopp dette og det syntes jeg var et så fint ord! Så det tror jeg at jeg må bruke i masteroppgaven min! 😀

MNKOM & blogging

Mens jeg var i Oslo holdt jeg foredrag for årets MNKOM-studenter. Jeg fortalte om bloggen min: Hvordan jeg jobber med den, hva jeg skriver om, hva jeg får ut av det, osv. Forhåpentligvis er det noen som er blitt inspirert til å blogge, for jeg ønsker meg flere personlige realfagsblogger å lese 😉

På besøk hos MNKOM.

Nå er jeg blitt invitert til å holde et nytt foredrag om noen måneder i en helt annen setting – og da skal det handle om astrofysikk 😀

Bursdag!

Vi var faktisk to stykker i Stjernekjeller’n (astrofysikkstudentene sin lesesal) som hadde bursdag samme dag forrige uke! Så da ble det bursdagsfeiring på kjøkkenet med bursdagssang, kroner og galakseinspirert sjokoladekake – det var utrolig hyggelig gjort! ⭐

* * *

Ha en fin innspurt på uken!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.