Årsoppsummering 2016

Det har vært et utrolig hendelsesrikt år!

Det skjedde mye i 2016 – det har på mange måter vært et år med store endringer og mange nye muligheter, og det tror jeg det nye året vil bli også. Her oppsummerer jeg høydepunktene for året som var.

Forlovelse

Samboeren og jeg forlovet oss på 2,5-årsdagen vår! Nå er vi i ferd med å planlegge bryllup for sommeren 2017, hurra! ❤

Flytting til København / start på masteroppgave

På vårparten gjorde jeg meg ferdig med studieemner for godt (jeg avsluttet med stil), og i august flyttet jeg til København for å skrive masteroppgave om aktive galakser med en veileder ved Dark Cosmology Centre. Nå nærmer jeg meg faktisk halvveis!

Det har ikke bare vært enkelt å være borte fra samboeren og Blindern og alt der hjemme, men det går. Nå gleder jeg meg veldig til å komme i mål og flytte hjem igjen.

Jobb hos Ny Vitenskap

Jeg ble kontaktet av vitenskapsbladet Ny vitenskap sist vinter etter at redaktøren hadde kommet over bloggen min. Nå jobber jeg som oversetter og konsulent for romfartstoffet deres! I høst kom til og med en spesialutgave om universet (avbildet til høyre) som jeg jobbet mye med.

Les mer: Jeg har fått jobb i Ny vitenskap!

Jobb for Språkrådet

I høst skrev jeg småfrustrert om mangelen på gode, norske fagbegreper i astronomien, en frustrasjon som har bygd seg opp i mitt arbeid med Ny vitenskap, hvor jeg oversetter engelske fagartikler til norsk. Dette fikk Språkrådet snurten av, og inviterte meg til et møte. Nå skal jeg være prosjektkoordinator for et terminologiprosjekt i astronomi hvor det skal lages en digital norsk-engelsk ordliste for astronomibegreper!

Les mer: Astronomi på norsk

Nok et produktivt år for Realfagsbiblioteket

I løpet av 2016 lagde jeg rundt 30 plakater for Realfagsbiblioteket. Du kan se dem her og her. Dette er noen av plakatene jeg er mest fornøyd med:

Besøkte Hallo P3

I 2016 var jeg på radio for første gang, og der snakket jeg om litt av hvert, men mye om vann, egentlig. Hallo P3 er et innmari koselig sted å være på besøk, så jeg håper på flere seanser i 2017.

MNKOM

I vårsemesteret tok jeg studieemnet MNKOM – Formidling og vitenskapsjournalistikk. Det var utrolig flott å skrive masse om astrofysikk (blogginnlegg, essay, populærvitenskapelig artikkel og kronikk), samt prøve meg på miniforedrag i foajeen hos Realfagsbiblioteket! Det har gjort meg enda mer engasjert i formidling! Nå i januar er jeg invitert til å snakke om bloggen min til årets MNKOM-studenter!

I tillegg fikk jeg gleden av å lage design for emnet, gjennom min jobb som grafisk designer hos Realfagsbiblioteket.

Les mer: Oppsummering: Formidling & vitenskapsjournalistikk (MNKOM)

Andre ting

Jeg har tenkt mye på fremtiden i året som har vært, ettersom mastergraden og studiet nærmer seg slutten. På begynnelsen av høsten fant jeg ut at det ikke blir doktorgrad på meg likevel, selv om jeg tidligere i året var sikker på noe annet. Nå er planen å starte som frilanser etter endt mastergrad, og frilansutsiktene begynner å se mer og mer lovende ut ettersom nye oppdrag tikker inn!

Jeg har også begynt med Snapchat, med alle filtrene, emojiene og ansiktsforvrengningene som følger med!

Dette var også året jeg ble bitt av Pokémon GO-basillen, og jeg spiller fortsatt (jeg er på nivå 29 nå, yes!).

På nyhetsfronten (av det jeg har hatt tid til å dekke her på bloggen, og det er jo ikke så mye) var 2016 året vi sa farvel til Rosetta, etter rundt 2 år rundt kometen 67P/Tsjurjumov–Gerasimenko, og gravitasjonsbølger ble oppdaget! ? Ellers var det jo Westerdalssaken da, som jeg er involvert i som tidligere student der. Saken ruller videre med rettssak nå i begynnelsen av 2017, så det blir jo spennende!

Bloggen: Mest lest i 2016

Dette er de mest leste innleggene i året som var:

  1. Astronomi & astrologi: Hva er forskjellen?
  2. Fysikk og det greske alfabetet
  3. Oppsummering: Examen philosophicum (EXPHIL)
  4. Strengere opptakskrav til realfagsstudier
  5. Det blir ikke doktorgrad …

Tre av disse innleggene var på topp i fjor også!

* * *

Hva var det beste du opplevde i 2016? Jeg håper du er fornøyd med året som har vært, og så ønsker jeg deg et riktig godt nytt år!

Hovedbilde: Pixabay

Relaterte innlegg

Kommentarer

  1. Anna sier:

    Wow! Mye har skjedd for deg i 2016. Jeg skjønner ikke hvordan du klarer å gjøre så mye som du gjør. Og så bra og gjennomført. Skikkelig super women altså! Du er virkelig en inspirasjon 🙂

    1. Å, så hyggelig kommentar! ? Og det ser ut til at det kommer til å skje enda mer i 2017, hehe!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.