Vinnerne av «Det usynlige universet»

Før jul delte jeg ut tre eksemplarer av den populærvitenskapelige astronomiboka Det usynlige universet. Her er vinnerne.

For å vinne et eksemplar av boka, måtte du foreslå en person (eller deg selv) som du mente ville ha glede av boken Det usynlige universet skrevet av Jostein Riiser Kristiansen, og forklare hvorfor. Nå har jeg lest gjennom alle bidragene som har kommet inn. Det er kjempekult at så mange var interessert – og det gjorde det vanskelig å velge ut hvem som skulle få boka, for jeg skulle gjerne delt ut mange fler!

Jeg valgte ut (i tilfeldig rekkefølge):

Kristiane Mauno Krystad

Jeg vil gi boken til meg selv. Helt siden jeg var liten har universet og stjernehimmelen fascinert meg. Jeg farget glasset på lommelykten rød og dro ut å la meg i snøskavla med oversikt over stjernebildene. Så fant jeg frem til alle stjernebildene. Uansett hvor jeg har vært i livet, eller om det har gått bra eller ei, har stjernehimmelen og astronomi vært en kilde til glede og undring. Ingenting er så vakkert som stjernehimmelen, og det er en spesiell ro over å sitte å studere den. Da jeg var yngre leste jeg masse astronomi, men studier og jobb har gjort at det har blitt mindre med årene. Jeg har også angret meg i ettertid på at jeg ikke søkte meg inn på astronomistudier. Men min fascinasjon har ikke gitt seg, og jeg står opp klokka 3 om natten hvis det er noe som skjer på stjernehimmelen.

Jeg synes jeg fortjener boken fordi jeg har klart å holde på denne fascinasjonen og undringen til å se opp, og jeg sprer budskapet om at flere bør se oftere opp.

Anette Ljosdal Havmo

Jeg vil gi den til datteren min Elise. Hun er en smart, nysgjerrig og svært realfagsinteressert jente.

Pål Solum

Jeg nominerer Vicky Schaubert fordi hun er vitebegjærlig og nysgjerrig på alt i livet, og er en veldig kul kollega og venn. Og hun ble veldig nysgjerrig på boka da jeg skrøt av hvor god Jostein Riiser Kristiansen er til å forklare vanskelige ting på en morsom og forståelig måte for oss vanlig dødelige.

* * *

Tusen takk til alle som deltok og til Humanist forlag som bidro med bøker! Håper vinnerne koser seg med boka i romjulen, og til dere som ikke vant: Forhåpentligvis kan jeg dele ut andre bøker i fremtiden, og da blir det kanskje nettopp din tur  🙂

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.