I’ll be home for Christmas

Høstsemesteret nærmer seg slutten og det er tid for å reise hjem til jul.

Fire måneder har passert siden jeg flyttet til København. Jeg har vært hjemme i Oslo en uke her og der, og nå blir det godt å være hjemme i nesten to hele uker for å treffe forloveden, familien og venner, ta noen turer til Blindern, slappe av litt og feire jul. I morgen flyr jeg hjem til Oslo!

Nedtur, opptur, hjemtur

Akkurat nå om dagen er det ikke så ille å være i København, for jeg føler at det går fremover med masteroppgaven, og kveldstiden og helgene er mer eller mindre fylt opp med frilansarbeid, så jeg har ikke noe særlig tid til å tenke over situasjonen (situasjonen er jo at det egentlig er litt stusselig å være her, borte fra alt og alle).

I november hadde jeg en periode hvor jeg syns at alt var tungt og kjipt, og jeg snakket faktisk med veilederen min om å flytte hjem til Oslo og heller reise ned til København noen ganger i måneden. Men humøret ble straks litt bedre (det hjelper ofte bare å snakke om ting!) og nå har jeg fått så mange frilansoppdrag at det egentlig er praktisk å være i København i stedet for Oslo de neste månedene: Her har jeg mye kortere reisevei til leseplassen som gjør at mindre av fritiden min slukes av pendling, og siden jeg er her for meg selv har jeg massevis av fritid til å jobbe! Så jeg jobber så mye jeg kan mens jeg er i København, slik at jeg kan ha fritid når jeg er i Oslo.

Den vesle julegaten hjemme på Langhus-senteret som er dekorert med stjerner, som jeg fikk besøkt sist jeg var hjemom.

Ferie! Snart …

Det er rart å ikke ha eksamen før jul for første gang på fem år. Det er veldig deilig å slippe det stresset, samtidig som jeg gjerne skulle hatt den måneden ferie som studenter får når de endelig er ferdig med eksamenene sine før jul. 😛

Selv om jeg kommer hjem denne helgen, blir det ikke ferie helt ennå. Neste uke har jeg et par spennende møter jeg skal i for å diskutere fremtidige frilansprosjekter, og så skal jeg jobbe videre på masteroppgaven. Og så er det på’n igjen i København over nyttår. Den gode nyheten er at når jeg returnerer til København etter jul, er det bare fem måneder igjen! Selv om jeg trives godt med masteroppgaven min, må jeg innrømme at jeg gleder meg veldig til å bli ferdig og komme hjem igjen.

I skrivende stund sitter jeg og pusler med programmene jeg skriver til masteroppgaven min (det er blitt en del) og hører på julemusikk (det gjør at jeg kanskje blir i et litt slapt arbeidshumør), og prøver å finne ut om det er noe mer jeg bør spørre veileder-Marianne om før jeg reiser hjem.

Ønsker alle en strålende jul!

Julelys, her representert ved ulike varianter av det elektromagnetiske spekteret. Trykk på bildet for å lese en forklaring av tegningen. Tegneserie: xkcd.

Hovedbilde: Pexels

Relaterte innlegg

Kommentarer

  1. Vogan sier:

    God jul til deg også men hvorfor ikke prøve en jul i københavn med mårtensgaas og en pakke!?anbefales?

    1. Akkurat i julen er det hyggeligst å være hjemme, men jeg skal feire nyttårsaften i København 🙂 God jul!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.