Giveaway: «Det usynlige universet»!

ANNONSE // Kjenner du (eller er du) en kvinne som hadde hatt glede av en bok om universets mørkeste hemmeligheter? Bli med i konkurransen om tre eksemplarer av boka Det usynlige universet!

I astronomi som fagfelt er menn overrepresentert. Og det er de tydeligvis i astronomibokmarkedet også. Humanist forlag skrev nylig på Facebook: «Vi har undret oss over at 90 % av dem som kjøper Det usynlige universet er menn. Hjelp oss å jevne ut kjønnsubalansen her og kjøp den til en dame til jul!» Som kvinne og Det usynlige universet-eier ønsker jeg å hjelpe til med dette ved å dele ut tre eksemplarer Det usynlige universet til tre heldige kvinner! Kanskje vi sammen kan rette litt opp i ubalansen?

Boka

Det usynlige universet er en populærvitenskapelig bok som er skrevet av fineste Jostein Riiser Kristiansen. Den handler om to av de viktigste ingrediensene i universet vårt, nemlig mørk materie og mørk energi. Den mørke sannheten er disse ingrediensene utgjør hele 95 % av universet vårt, og det er fortsatt veldig mye vi ikke vet om dem, og vi kan heller ikke se dem. De er usynlige. Så hvorfor mener vi at de er der? Og hva tror vi at mørk materie og mørk energi egentlig er for noe? Det får du lese boka for å finne ut  😉

Boka har høstet mange fine anmeldelser, som du kan lese utdrag av her.

Hvordan vinne boka?

Målet med denne giveaway-en er altså å spre litt kosmologi til den kvinnelige halvdelen av befolkningen. Men du kan være med i konkurransen selv om du er mann, for du behøver ikke vinne boka til deg selv!

Hva må du gjøre? Foreslå en kvinne som du tror vil ha glede av denne boken, og skriv en setning eller to om hvorfor akkurat denne kvinnen trenger litt mer kosmologi i hverdagen sin. Begrunnelsen kan være morsomt, rart, romantisk, seriøs, etc. Hvis du er kvinne, har du også mulighet til å foreslå deg selv (!), men du må skrive en begrunnelse da også. Jeg plukker ut de tre begrunnelsene jeg liker best, som vil bli beæret med en bok hver!

Hvor skal du gjøre det? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet nedenfor, eller på delingen av dette innlegget på Facebook-siden min eller på Facebook-siden til Humanist forlag.

Når skal du gjøre det? Tre vinnere plukkes ut tirsdag 13. desember (Luciadagen), siste frist er midnatt. Da burde bøkene rekke frem til jul. 🙂 Vinnerne blir kontaktet direkte og vil annonseres på bloggen etter julaften (slik at ingen potensielle julegaver spoiles!).

Lykke til!

Tusen takk til Humanist forlag som bidrar med bøkene! Forlaget har ikke medvirket i skrivingen av innlegget.

Relaterte innlegg

Kommentarer

 1. ANETTE LJOSDAL HAVMO sier:

  Jeg vil gi den til datteren min Elise. Hun er en smart, nysgjerrig og svært realfagsinteressert jente.

 2. Kristiane Mauno Krystad sier:

  Jeg vil gi boken til meg selv. Helt siden jeg var liten har universet og stjernehimmelen fascinert meg. Jeg farget glasset på lommelykten rød og dro ut å la meg i snøskavla med oversikt over stjernebildene. Så fant jeg frem til alle stjernebildene. Uansett hvor jeg har vært i livet, eller om det har gått bra eller ei, har stjernehimmelen og astronomi vært en kilde til glede og undring. Ingenting er så vakkert som stjernehimmelen, og det er en spesiell ro over å sitte å studere den. Da jeg var yngre leste jeg masse astronomi, men studier og jobb har gjort at det har blitt mindre med årene. Jeg har også angret meg i ettertid på at jeg ikke søkte meg inn på astronomistudier. Men min fascinasjon har ikke gitt seg, og jeg står opp klokka 3 om natten hvis det er noe som skjer på stjernehimmelen.

  Jeg synes jeg fortjener boken fordi jeg har klart å holde på denne fascinasjonen og undringen til å se opp, og jeg sprer budskapet om at flere bør se oftere opp.

  Med vennlig hilsen
  Kristiane, 28 år, student

 3. hoyd sier:

  Jeg ville gitt en til min søster som jeg trodde hadde likt den 🙂

 4. Kristina Othelia Olsen sier:

  Ville gitt den i julegave til meg selv 😛
  Startet på FAM studiet nå i høst for å studere astrofysikk, som alltid har vært en stor interesse! Så denne boka hadde vært perfekt å lese i romjula 😀

 5. Ellen E Kjellman sier:

  Jeg vil gi denne boka til min venninne Lisa i Indiana som lærer norsk og er svært astronomisk anlagt. Hun lager til og med medlemsbladet for sin lokale astronomiklubb. Men før jeg sender den over dammen vil jeg nok lese den selv… Jeg har alltid vært fascinert av verdensrom og univers. Helt siden vi lå på gresset midt på natta sammen med pappa og lette etter satellitter på sommerhimmelen. Dette ser ut som en bok jeg vil like, og min venninne også 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.