Et lite Oslobesøk

Forrige uke var jeg tilbake i Oslo en tur etter å ha bodd tre uker i København.

Etter tre uker i København var det tid for en ukes Oslobesøk, og det var skikkelig fint å være i Oslo igjen! Først og fremst fordi det er der samboeren min er <3 I tillegg var det hyggelig å rusle rundt på gode, gamle Blindern. Nå blir det dessverre en stund til neste gang jeg er i Oslo.

På gamle trakter

Det var fint å besøke Institutt for teoretisk astrofysikk (ITA) igjen, for der har jeg en koselig leseplass med hyggelige studiekamerater rundt meg. I København har jeg for det meste lesesalen for meg selv, så det er ikke helt det samme miljøet der, i alle fall ikke ennå. Kanskje dukker det opp flere studenter etterhvert utover semesteret?

Mens jeg først var innom, måtte jeg jo få med meg fredagskollokviet hos ITA. Det var egentlig meningen av veilederen min skulle snakke denne gangen, men det endte opp med å passe dårlig for henne, så da steppet postdoktor Jack Carlyle inn. Han snakket om hvordan forskere kan holde gode presentasjoner: både med tanke på hvordan du som foredragsholder fremtrer foran et publikum og hvordan presentasjonen din er lagt opp og ser ut.

Ett av hovedpoengene var at presentasjonen bør fortelle en historie. Han snakket også om hvorfor forskere burde bry seg om å holde gode presentasjoner: Å legge opp en presentasjon betyr at du virkelig må bearbeidet det du holder på med, og du får vist frem forskningen og forskningsfeltet ditt på en god måte (som kan bety flere siteringer og kanskje mer pengestøtte).

Ellers var det gøy å få med meg noen av plakatene jeg har designet for Realfagsbiblioteket i det siste, som hang rundt omkring på Blindern, slik som disse to som jeg ble ganske fornøyd med:

Ærender og møter

Det var en del å gjøre mens jeg var innom Oslo. Jeg var på yogatime hos SiO, pratet med fastlegen, besøkte frisøren, gikk opp i nivå i Pokémon GO (nå er jeg på nivå 22!), så på brudekjoler igjen (og generelt prøvde å få planlagt bryllupet litt mer), hørte på innspilling av Abels tårn og spiste vaffel, bestilt en del flere flyturer utover høsten (og fikk beskjed om jeg fra nå av får ekstra bonuspoeng fra Norwegian fordi jeg bruker de så mye nå, haha). I tillegg var jeg i et veldig spennende møte hos Språkrådet, som jeg skal fortelle mer om etterhvert når flere av detaljene er på plass 😉 Det var med andre ord ikke en spesielt produktiv uke for masteroppgaven min, så på en måte er det fint å være tilbake i København igjen hvor jeg kan konsentrere meg om arbeidet med oppgaven.

Jeg var dessuten innom Brilleland og hentet mine nye databriller! De forrige brillene mine begynte å bli ganske gamle, så det var på tide med en ny synstest og briller som passer det nye synet mitt  – det hadde heldigvis ikke blitt noe særlig dårligere.

Nye briller!

Deretter bar det tilbake til København igjen på søndag kveld – i måneskinn  🙂

Det er rart hvor fort livet «snur» bare ved å hoppe på et fly. Så fort jeg kom til Oslo var livet i København så godt som glemt, og når jeg er i København, føles livet i Oslo utrolig fjernt. Nå er jeg faktisk ikke tilbake i Oslo igjen før i begynnelsen av november. I mellomtiden skal kjæresten komme på besøk til meg, og så blir det en liten sydentur og venninnebesøk 🙂

Hovedbilde: bakgrunnsbilde av Jørn Eriksson, fonten er Champagne & Limousines, design av meg

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.