Dokumentar: «The Last Man on the Moon»

Hvordan kom vi oss til Månen og hvor risikofylt var veien dit? The Last Man on the Moon forteller historien bak Apollo-programmet fortalt av en rekke astronauter, med fokus på den siste mannen på Månen, Gene Cernan.

I 1962 ga president John F. Kennedy en massiv utfordring til NASA: Å sette en mann på Månen i løpet av det neste tiåret. På det tidspunktet hadde menneskeheten så vidt begynt å utforske verdensrommet og det var utrolig mye som måtte gjøres for å nå målet.

«We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard, because that goal will serve to organize and measure the best of our energies and skills, because that challenge is one that we are willing to accept, one we are unwilling to postpone, and one which we intend to win.» – JFK

Astronaut Gene Cernan var den siste som satte sin fot på Månen med Apollo 17-romferden. Cernan var også involvert i flere romferder tidligere i Apollo-programmet som skulle gjøre det mulig for menneskeheten å lande på Månen.

Dokumentarfilmen viser hvordan det var å ta del i Apollo-programmet, sett fra Cernans perspektiv. Filmen er utrolig flott lagd og gir et unikt innblikk i 60-tallets romeventyr.

Du kan se filmen på Netflix 🙂

Sjekk ut andre filmer jeg har skrevet om på bloggen under emneknaggen film ?

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.