Våren 2016: Uke #21+22

Jeg har forlovet meg, fullført semesterets eksamener, og vært på instituttstyremøte.

Den store nyheten de siste ukene har vært at jeg har forlovet meg ❤

Ellers har jeg vært temmelig opptatt med eksamener de siste ukene. Jeg har hatt to skriftlige eksamener: i kosmologi og i statistikk. Jeg var fornøyd med innsatsen i begge og krysser fingrene for strålende resultater!

Jeg har brukt ekstra mye tid på å lese til kosmologieksamenen. Det er et ganske komplekst emne, med mye matematikk og fysisk forståelse som det er lett å bli litt fortumlet av. Men emnet er utrolig interessant! Jeg tror aldri jeg har hygget meg så mye med å lese til eksamen i et studieemne før 🙂

Oppgaveløsing i kosmologiemnet AST5220.

I mitt tredje og siste studieemne, MNKOM, har vi ikke avsluttende eksamen – eller karakter. Så lenge vi har levert alle oppgavene og fått de godkjente, får vi bestått, og det var jo ikke så vanskelig når jeg er så glad i å skrive 🙂 Forrige uke la jeg ut oppsummering av hvordan det har vært å ta MNKOM, og de nærmeste ukene planlegger jeg oppsummeringer av de to andre emnene også.

Det ble tid til et lite kafébesøk i siste helgen av eksamenstiden med en venninne, og da dro vi til Åpent bakeri på Damplassen i Ullevål hageby – akkurat nærme nok Blindern til at det går an å stikke ut en tur og få en pause i lesingen 😉 Jeg bodde i en liten hybel i Ullevål hageby de første årene jeg gikk på Blindern og det er helt ufattelig vakkert der, så det var koselig å være tilbake og se Damplassen i sommersolen. Det ga umiddelbart feriestemning, som kanskje ikke er den mest praktiske følelsen å få like før eksamen …

ullevaal-hageby-dammplassen

Det er riktignok veldig fint på Blindern nå også, spesielt Fysikkbygningen som er kledd i sin grønne prakt nå om dagen:

Det siste jeg kan komme på at har skjedd de siste ukene, er at jeg har vært på instituttstyremøte. Jeg er studentrepresentant der, og denne gangen har jeg faktisk påvirket til positiv endring! Fra høsten av skal instituttet nemlig begynne å ha markering for masterstudentene som er ferdige med graden sin, noe de selvsagt burde hatt et opplegg for allerede, men nå blir det i alle fall det fremover. Det bør jo gjøres litt stas på studentene som har fullført mastergradene sine, for det er jo en stor prestasjon.

Selv feiret vi som går første år på master med billig musserende vin etter kosmologieksamenen på torsdag, som var det siste vi måtte gjennomgå før vi alle var ferdig for semesteret. Det er alltid hyggelig med en liten markering 😉

Nå er det i teorien sommerferie, men jeg har fått sommerjobb hos Institutt for teoretisk astrofysikk og skal holde på med litt småforskning der i sommer. Jeg er allerede i gang med å sette meg inn i hva jeg skal drive med, og i morgen kommer veilederen min til Oslo, så da får jeg forhåpentligvis kommet skikkelig i gang.

Det blir ikke noen flere ukesoppsummeringer nå som semesteret er over, men jeg skal holdere dere oppdatert på sommerprosjektet mitt, og så blir det innlegg om litt av hvert av andre ting utover sommeren også!

Håper du får en strålende uke!

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.